Grădiniţă şi bază sportivă, inaugurate la Moroeni

O grădiniţă, realizată cu ajutorul unei sponsorizări din partea unui om de afaceri danez care are afaceri în zonă, precum şi o bază sportivă au fost inaugurate, duminică, în comuna dâmboviţeană Moroeni.

gradinita tutuianu

”Pentru mine satul Glod a fost o prioritate, iar sprijinirea obiectivelor de investiţii din comuna Moroeni de asemenea (…). Astăzi (duminică, n.r.) inaugurăm grădiniţa, vreau să ştiţi că am finalizat lucrările cu bani de la consiliul judeţean la şcoala din sat  pentru partea de toalete, am dat sprijinul necesar bisericii din sat, pictura se face cu bani de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, am dat sprijin primăriei, prin atribuirea de resurse financiare pentru a finaliza baza sportivă. Sunt doar câteva lucruri care arată că încercăm să ne ţinem de cuvânt”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Baza sportivă, respectiv amenajarea terenului de fotbal şi construirea unei clădiri pentru vestiare, a costat 200.000 de euro. Conform primarului din Moroeni, Mihai Moraru, 80% din sumă a fost dată de consiliul judeţean, restul de la bugetul primăriei.

tutuianu poarta

Banii necesari investiţiei de la grădiniţă au fost asiguraţi printr-o sponsorizare.

”Un domn din Danemarca, care este proprietarul unei suprafeţe de pădure de aici din zonă, danezul cum e cunoscut, a vrut să mă cunoască şi i-am spus că dacă vrea să mă cunoască trebuie să ajute şi această comunitate de romi. Venirea dumnealui la câteva zile pentru a vizita această grădiniţă şi şcoala, la începutul lunii august a spus că va pune accent şi n-am crezut, la începutul lunii septembrie au început lucrările cu acordul dumnealui prin venirea unei firme. Suma care a fost alocată este aproximativ 40.000 de euro şi o contribuţie foarte mică din partea primăriei”, a spus primarul din Moroeni, Mihai Moraru.

tutuianu turta

error: Conţinut protejat !!