Site icon stiriDB

Grădiniţa din Băleni, inaugurată în prezenţa ministrului Educaţiei

Grădiniţa din Băleni a fost inaugurată, vineri, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Lucrările au început în august 2014 şi au constat în reabilitarea termică a clădirii şi reparaţii la acoperiş. Investiţia a fost de 130.000 de lei, bani asiguraţi din bugetul local al Primăriei Băleni.

”Vă felicit pentru acest obiectiv. Este important de subliniat faptul că, dintre diferite formule de finanțare a unităților de învățământ, de regulă, ultima este cea a autorităților locale. În general, te duci la guvern, la consiliul județean, la fondurile europene și, în ultimă instanță, apelezi la surse proprii. Aici, primăria a avut curajul să apeleze cu prioritate la surse proprii pentru grădiniță”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Prezent la eveniment a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Mă bucur că participăm astăzi la un nou moment cu adevărat important pentru localitatea Băleni. Discutam cu doamna inspector general ceva mai devreme că este grădinița din mediul rural cu cel mai mare număr de copii, singura cu personalitate juridică, sunt aici 11 educatoare. Lucrul acesta este important, pentru că Băleniul are o populație tânără numeroasă și sunt convins că şi liceul şi şcoala generală şi grădinița de aici au viitor”, a afirmat Ţuţuianu.

Au participat la eveniment cadre didactice, părinţi, localnici, iar copiii de la grădiniţa Băleni au susţinut un moment artistic cu dansuri şi cântece, la care ministrul Remus Pricopie a asistat.