Site icon stiriDB

Gospodării inundate şi DN 71 Târgovişte-Sinaia afectat de aluviuni

DN 71 Târgovişte – Sinaia a fost afectat pe o distanţă de 30 de metri liniari de aluviunile căzute de pe versanţi care au îngreunat traficul, de asemenea mai multe gospodării au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-o informare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Pe DN 71, în zona afectată de aluviuni, au acţionat cu utilaje pentru degajarea drumului Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă Moroieni şi Secţia Drumuri Naţionale Târgovişte.

Probleme din cauza ploilor au fost şi în localităţile Vişineşti, Iedera şi Pucioasa.

În comuna Vişineşti au avut loc scurgeri de pe versanţi care au afectat două drumuri comunale, unul pe o distanţă de 100 de metri liniari şi altul pe 20 de metri liniari, porţiuni care au fost acoperite de aluviuni şi copaci doborâţi.

”De asemenea din cauza debitului foarte mare pe pârâul Cricovul Dulce a fost afectat DJ 710B pe o distanţă de 40 metri liniari în mai multe puncte (pct. Ciobanu, pct.Sorin Laţea, pct.Stan), circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. Au fost inundate patru gospodării în satul Sultanu, apele s-au retras urmând a fi evaluate pagubele produse”, se arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

În comuna Iedera au avut loc scurgeri de pe versanţi care au afectat 15 gospodării, iar o alunecare de teren a modificat cursul pârâului Ruda.

În oraşul Pucioasa, cartier Glodeni, au avut loc scurgeri de pe versanţi şi ieşirea pârâului Bizdidel din matcă care au dus la inundarea unei locuinţe şi a două gospodării.

Pompierii au intervenit la scoaterea apei din casele şi gospodăriile inundate.

Efective ale Jandarmeriei Montane Dâmboviţa au intervenit pentru evacuarea a şase persoane aflate în dificultate în zona Padina, unde din cauza precipitaţiilor abundente, le-au fost inundate corturile şi autoturismele. La acest moment persoanele sunt în siguranţă, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.