Site icon stiriDB

Gică Popescu şi-a prezentat oficial candidatura, echipa şi programul la preşedinţia FRF

Fostul internaţional Gheorghe Popescu şi-a anunţat oficial candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, marţi, într-o conferinţă de presă la Hotel Marriott din Bucureşti. Popescu şi-a prezentat echipa şi programul naţional de dezvoltare a fotbalului românesc.

Alături de Popescu au fost Anghel Iordănescu, actualul director tehnic al FRF, şi foştii săi colegi, Gică Hagi, Bogdan Stelea, actualul selecţioner al echipei naţionale Under-21, şi Ilie Dumitrescu.

Potrivit programului prezentat de Popescu, primul pas este dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori, constituirea unor centre regionale, fiecare cu câte cinci judeţe, în care vor activa 42 de scouteri. Se vor alcătui selecţionate regionale, vor fi competiţii pentru aceste echipe şi competiţii pentru copii la final de săptămână, fără accent pe rezultat, ci pe partea socială. Se propune ca în ligile inferioare de fotbal echipele care vor utiliza tineri un anumit număr de minute să fie stimulate financiar. De asemenea, se vor dezvolta mult fotbalul feminin şi fotbalul în sală (futsal).

Despre implicarea lui Gică Popescu în echipa târgovişteană Chindia, ultima informaţie anunţată presei locale a fost în noiembrie anul trecut, când preşedintele CJ Dâmboviţa a făcut o declaraţie în acest sens. Popescu anunţase că va trimite clubului un document de retragere, dar nu a făcut-o la acel moment.

”Telefonic Gică Popescu a anunţat că vrea să se retragă, dar este plecat în străinătate şi când se întoarce va pune la dispoziţie un document. Din relaţiile pe care noi le-am luat de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului rezultă că societatea comercială Pimen GP este în lichidare, ceea ce înseamnă că la momentul radierii din Registrul Comerţului oricum îşi pierde calitatea de asociat pentru că nu mai există ca persoană juridică”, a declarat, în noiembrie 2013, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Fostul internaţional Gică Popescu s-a implicat în fotbalul târgoviştean în 2010, când s-a înfiinţat echipa Chindia. Acţionarii clubului sunt, conform informaţiilor de la sfârşitul anului 2013, Consiliul Local Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Universitatea Valahia Târgovişte şi societatea Pimen GP care îl are ca acţionar pe Gică Popescu.