Gică Popescu, acţionar la Chindia Târgovişte, 3 ani şi o lună de închisoare în Dosarul Transferurilor

Gică Popescu, acţionar la Chindia Târgovişte, 3 ani şi o lună de închisoare în Dosarul Transferurilor

Fostul internaţional Gică Popescu, acţionar prin intermediul unei societăţi comerciale la echipa de fotbal Chindia Târgovişte, a fost condamnat, marţi, la trei ani şi o lună de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor.

Toţi cei opt inculpaţi din acest dosar, Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

La finalul anului trecut se vorbea despre retragerea lui Gică Popescu de la Chindia Târgovişte.

Asta, după ce firma prin intermediul căreia este acţionar la clubul de fotbal târgoviştean a intrat în procedură de lichidare.

”Telefonic Gică Popescu a anunţat că vrea să se retragă, dar este plecat în străinătate şi când se întoarce va pune la dispoziţie un document. Din relaţiile pe care noi le-am luat de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului rezultă că societatea comercială Pimen GP este în lichidare, ceea ce înseamnă că la momentul radierii din Registrul Comerţului oricum îşi pierde calitatea de asociat pentru că nu mai există ca persoană juridică”, a declara, în luna noiembrie 2013, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Fostul internaţional Gică Popescu s-a implicat în fotbalul târgoviştean în 2010, când s-a înfiinţat echipa Chindia. Acţionarii clubului sunt Consiliul Local Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Universitatea Valahia Târgovişte şi societatea Pimen GP care îl are ca acţionar pe Gică Popescu.

error: Conţinut protejat !!