Garajele din Aleea Trandafirilor, Târgovişte, vor fi demolate

garajeGarajele aflate în cartierul târgoviştean Aleea Trandafirilor vor fi demolate odată cu lucrările de modernizare efectuate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), a anunţat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

La nivelul municipiului au fost demolate aproape toate garajele, fiind amenajate în locul lor locuri de parcare. În afara necesităţii realizării de parcări, o altă motivaţie a acestei decizii este şi aspectul urât pe care îl conferă garajele, în mare parte vechi şi ruginite, dar şi faptul că unele dintre ele sunt folosite ca spaţii de depozitare, beciuri sau ateliere auto.

”În tot cartierul se va introduce reţea de apă, de canalizare, se vor asflata toate străzile, se vor demola toate garajele, se va reface întregul sistem de iluminat public stradal, montându-se stâlpi noi acolo unde este nevoie şi înlocuindu-se corpurile de iluminat toate, se vor reface spaţiile verzi şi se vor face noi locuri de joacă pentru copii”, a precizat Gabriel Boriga.

În luna august s-a semnat ordinul de începere lucrări pentru zona B a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Târgovişte. Valoarea proiectului este de aproape 70 de milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 98% de fonduri europene şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Contractul pe zona B prevede lucrări ce se vor efectua în patru cartiere din Târgovişte: Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, micro 11 şi micro 12. Timpul de execuţie este de 18 luni.

error: Conţinut protejat !!