Site icon stiriDB

Gabriel Grozavu întrebat ce caută în sediul PNL Dâmboviţa (video)

Liberalul Gabriel Grozavu a fost întrebat, miercuri, ce caută în sediul PNL de pe Calea Domnească (vizavi de Mănăstirea Stelea) de către susţinătorii fostului preşedinte al filialei PNL Dâmboviţa Mihail Volintiru.

Într-o conferinţă de presă, Gabriel Cristache şi Ciprian Iacob au anunţat că şi-au dat demisia din funcţiile de preşedinţi ai organizaţiilor PNL Târgovişte, respectiv Pucioasa. Motivul este decizia luată, luni, de Biroul politic al PNL de înlocuire de la conducerea PNL Dâmboviţa a lui Mihail Volintiru cu Ludovic Orban.

La finalul conferinţei de presă, în sediu a venit şi Gabriel Grozavu, care a fost luat la întrebări ce caută acolo. I s-a transmis că sediul este închiriat, că a fost o contribuţie personală a lui Volintiru pentru PNL Dâmboviţa.

”Aici o să fie sediul PLR (Partidul Liberal Reformator, partidul lui Tăriceanu)”, a strigat cineva din sediu.

Liberalii dâmboviţeni se vor muta, cel mai probabil, la sediul pe care îl au în proprietate, în vecinătatea Pieţei 1 Mai din Târgovişte.

Preşedinţii organizaţiilor PNL din Târgovişte şi Pucioasa, Gabriel Cristache, respectiv Ciprian Iacob, au anunţat, la conferinţa de presă, că şi-au dat demisia din funcţii, subliniind că rămân membri de partid.

”Nu ştim câţi preşedinţi de organizaţii locale şi-au dat demisia, dar ştim sigur că preşedintele de la Răcari şi-a dat demisia – Cristi Stan, cel de la Butimanu – Cezar Dragnea Gabriel, Laurenţiu Bârdeş de la Gura Foii. Şi ei trei sunt cei care au avut cele mai bune rezultate de la europarlamentare”, a precizat Gabriel Cristache.

Acesta a adăugat că Opoziţia a murit în Dâmboviţa odată cu pălecarea lui Volintiru de la şefia organizaţiei judeţene a PNL.

”Nu este niciun secret că domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu a încercat de foarte mult timp să scape într-un fel de domnul Volintiru. Nu era comod, pentru că domnul Volintiru chiar făcea Opoziţie aici, în Dâmboviţa. Dacă mă întrebaţi pe mine, Opoziţia a murit aici în Dâmboviţa odată cu plecarea domnului Volintiru. Sunt sigur că domnul Ţuţuianu, prin intermediul domnului vicepreşedinte al consiliului judeţean Gabriel Grozavu şi fost preşedinte al PNL Dâmboviţa, a putut să lucreze la domnul Orban şi la conducerea din Bucureşti la schimbarea domniei sale. Cred că şi PDL, prin preşedintele său, a pus un pic umărul la această schimbare. Nici pentru domnul Vladu nu era comod să negocieze cu domnul Volintiru”, a afirmat Gabriel Cristache.

Acesta a adăugat că în perioada următoare va fi schimbat prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda.

”Cred că următorul pas care se va produce este schimbarea domnului prefect cu domnul Ioan Marinescu. La consiliul judeţean o să apară un vicepreşedinte PDL şi o să se creeze justificarea că PNL şi PDL îşi fac treaba, uite schimbă un vicepreşedinte, dar cred că va fi o înţelegere inclusiv cu domnul Ţuţuianu. Cred că domnul Gabriel Grozavu va rămâne vicepreşedinte la CJ Dâmboviţa”, a susţinut Gabriel Cristache.

Întrebat de ce nu au fost prezenţi la Biroul Politic de luni de la Bucureşti consilieri locali şi judeţeni ai PNL Dâmboviţa, Cristache a răspuns ”e mult mai uşor de şantajat un consilier local local că va fi exclus sau că va fi dat afară”.

”Consilierii locali sunt nevoiţi să rămână conectaţi la conducerea judeţeană şi municipală pentru a nu îşi pierde posturile. Părerea mea este că vor rămâne alături de noua conducere. Altfel îşi vor pierde privilegiile”, a mai spus Gabriel Cristache.