Gabriel Cioacă: Proiectul la PIDU-rile din Târgovişte, cam prost

Gabriel Cioacă: Proiectul la PIDU-rile din Târgovişte, cam prost

City managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă, a declarat, luni, la un post local de televiziune, că proiectul la Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) din Târgovişte este ”cam prost”.

Cioacă a făcut referire la recentele declaraţii despre PIDU-ri ale preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Am înţeles că Adrian Ţuţuianu a afirmat că are informaţii de la structuri specializate că proiectele pe PIDU-uri nu prea ar avea legătură cu realitatea din teren. Ori Adrian Ţuţuianu e ofiţer acoperit şi primeşte rapoarte zilnic, ori a răspuns unei solicitări de-a mea, pentru că eu sunt manager pe PIDU A în zona micro 6 şi într-o discuţie pe care am avut-o cu domnia sa i-am spus că proiectul e cam prost. E adevărat, e scris cam prin 2007, început. Şi mi-a zis să îi las domniei sale posibilitatea de a anunţa public lucrul acesta pentru că are un meci cu domnul Săvoiu”, a afirmat, luni, la emisiunea ”Riposta” de la ColumnaTV, city managerul Târgoviştei, Gabriel Cioacă.

În CV-ul deputatului PSD de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu se arată că în perioada aprilie 2005 – 20 decembrie 2012  a fost director general la SC Blom Romania SRL, Târgoviște, Dâmboviţa.

Blom este firma care a efectuat proiectarea pentru PIDU-rile din Târgovişte.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană Târgovişte este împărţit pe două componente, A şi B. PIDU A vizează micro 6, iar PIDU B cartierele Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, micro 11 şi 12.

Proiectul de finanţare pentru PIDU-uri a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte  beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!