#fotbal Noul preşedinte al Chindiei Târgovişte, Gabriel Boriga: Putem să realizăm imposibilul

Noul preşedinte al Clubului de Fotbal Chindia Târgovişte, Gabriel Boriga, şi-a anunţat, vineri, obiectivele, accederea în play-off şi situarea pe o poziţie care să ducă spre prima ligă.

„Putem demonstra unei ţări întregi că putem să facem ceea ce toţi îşi doresc, putem să realizăm imposibilul„, a spus Boriga.

„După ce se va termina sezonul competiţional 2023-2024, în orice condiţii, o să mă gândesc foarte bine la ceea ce am de făcut şi ce putem să facem mai departe! Evident, şi vă spun 100%, în momentul în care nu ne atingem obiectivele, adică nu ajungem la baraj, plec singur! Eu pentru asta am venit şi dacă nu se poate realiza acest obiectiv, care nu e simplu, nu e începutul sezonului, nu pot să spun că asta ar fi vina mea, dar o să îmi asum şi a doua zi după ce nu s-a realizat matematic participarea la baraj o să plec eu! „, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în acre a fost anunţată numirea sa ca preşedinte la Chindia, Gabriel Boriga.

Acesta a precizat că nu este cel mai bun moment al clubului.

„Nu este cel mai bun moment, nu este început de sezon, nu este ceea ce orice preşedinte se aşteaptă să primească de la viaţă, însă, este momentul în care noi toţi, târgoviştenii şi dâmboviţenii, putem demonstra unei ţări întregi că putem să facem ceea ce toţi îşi doresc, putem să realizăm imposibilul. Avem o misiune imposibilă pe  care eu, vă asigur, putem să o ducem la bun sfârşit. Ce înseamnă asta? Înseamnă accederea în play-off-ul Ligii a doua. Ne despart două puncte, pentru unii sunt multe, pentru unii sunt puţine. Ne despart cinci locuri”, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, Gabriel Boriga.

Acesta a adăugat că doreşte să atragă în jurul său pe toţi suporterii clubului.

„Sunt omul care vreau să coagulez în jurul meu absolut toţi iubitorii de fotbal din judeţul Dâmboviţa, toţi suporterii, toţi prietenii, toţi oamenii simpli şi normali pentru care Chindia, Târgoviştea şi Dâmboviţa înseamnă ceva. Pentru mine înseamnă. Dacă nu însemna, nu eram astăzi aici, stăteam liniştit în postul pe care îl aveam şi o să îl am, la Primăria Municipiului Târgovişte. Însă, sunt momente în viaţă când trebuie să îţi asumi”, a precizat Boriga.

Noul preşedinte al AFC Chindia s-a referit şi la problemele financiare ale clubului.

„O să îmi spuneţi că sunt deja probleme mari. Ele sunt. Astăzi a fost plătit un salariu restant întregului lot de jucători şi întregului personal al clubului, urmând ca săptămâna viitoare să se repete acest lucru cu un alt salariu restant. Ceea ce înseamnă că în decurs de 6-7 zile se vor primi două salarii restante (…). Săptămâna viitoare o să vă prezint întreaga situaţie şi financiară şi în ce priveşte litigiile, ce a fost, ce a rămas”, a spus Boriga.

Gabriel Boriga a fost primar al Târgovişte în perioada 2008-2014, iar acum este administrator public al Primăriei Târgovişte.

Boriga este al treilea preşedinte la Chindia în acest sezon, urmându-i lui Lorin Petrescu, cel care în octombrie 2023 îl înlocuia pe Andrei Cordoş. Şi la nivelul băncii tehnice echipa a avut parte de instabilitate. Sezonul a fost început cu Dragoş Militaru, demis după trei etape, a fost adus Vasile Miriuţă, care a plecat în octombrie 2023. Acum echipa din Târgovişte este antrenată de italianul Diego Longo.

Noul preşedinte Gabriel Boriga a anunţat în conferinţa de vineri că are contract pe perioadă nedeterminată, dar a spus că va pleca dacă echipa nu-şi îndeplineşte obiectivele: accederea în play-off şi clasarea pe un loc de baraj la finalul campionatului.

Acţionari la Chindia sunt Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean.

error: Conţinut protejat !!