Site icon stiriDB

Fostul administrator public al Târgoviştei Marius Constantinescu, judecat pentru conflict de interese

Fostul administrator public al Târgoviştei din perioada 2008- 2012 Marius Constantinescu este judecat pentru conflict de interese. Pe portalul instanţelor de judecată se arată că acesta este inculpat într-un dosar înregistrat în 2014 privind conflictul de interese.

În presa locală se vorbeşte despre afaceri cu bani din bugetul Târgoviştei derulate, în perioada când Constantinescu era administrator public, cu membri ai familiei acestuia.

Prejudiciul din dosar este de aproape 160.000 lei (1,6 miliarde lei vechi), bani pe care fostul city manager ar putea fi obligat să îi dea înapoi. În mandatul său de administrator public (2008-2012), Marius Constantinescu a fost deseori acuzat că derulează contracte pe banii târgoviştenilor cu firmele familiei sale, precum cel de 100.000 de euro plătiţi de Primăria Târgovişte cabinetului de avocatură al fiicei city manager-ului pentru procese care nu au existat(…).

„Fapta reţinută în sarcina inculpatului a fost aceea că în calitate de administrator public la Primăriei Municipiului Târgovişte a semnat un contract de prestări servicii, la data de 11.12.2008, în valoare de 158.815 lei, cu o societate comercială unde fiul său avea calitatea de asociat”, se arată în adresa remisă redacţiei noastre de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Procurorii l-au deferit magistraţilor Judecătoriei Târgovişte pe Marius Constantinescu, fostul administrator public al municipiului. În data de 19 mai a.c. instanţa, „în baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.38/P/2013 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti privind pe inculpatul Constantinescu Marius… Dispune începerea judecăţii cauzei”, după cum se arată în minuta de la dosar.

Contracte pe bani publici încheiate cu firmele fiului şi fiicei

Mandatul lui Marius Constantinescu de administrator public al Târgoviştei, între anii 2008-2012, a fost unul controversat, city manager- ul municipiului fiind acuzat în numeroase rânduri de afaceri derulate cu bani din bugetul local prin firme ale familiei. Un exemplu, alt contract decât cel pentru care procurorii l-au trimis deja în judecată, este cel încheiat între UAT Târgovişte şi Cabinetul Individual de Avocatură al Ralucăi Constantinescu (fiica city managerului municipiului Târgovişte de la vremea aceea, Marius Constantinescu).

Jurnal de Dâmboviţa