Site icon stiriDB

Florin Popescu: Trec printr-un moment dificil

Deputatul de Târgovişte Florin popescu (PMP) a scris pe pagina sa de facebook că trece printr-un moment dificil şi că, spre deosebire de alţi politicieni, va lăsa justiţia să îşi facă treaba.

”Astăzi (joi, n.r.), trec printr-un moment dificil… Vă asigur că, spre deosebire de alți politicieni, nu voi face nimic de natură a împiedica bunul mers al justiției. Cu prietenie, Florin Popescu”, a scris Popescu pe pagina de facebook.

Acesta a fost, joi, la DNA pentru audieri în cazul unor fapte de corupţie.

DNA a cerut arestarea preventivă a deputatului de Târgovişte Florin Popescu ”pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

”În cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, se arată într-un comunicat DNA.

Florin Popescu a anunţat, într-un comunicat de presă că îşi suspendă activitatea din Partidul Mişcarea Populară (PMP)şi se retrage de pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare.

Acesta este secretar general al PMP şi şef de campanie la nivel naţional.

”Având în vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis să îmi suspend activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situației apărute. Totodată, pentru a nu prejudicia imaginea partidului în campania electorală, am decis să mă retrag și de pe lista de candidați ai PMP la alegerile europarlamentare”, spune Florin Popescu în comunicatul de presă.

Acesta susţine că ”fiind vorba despre fapte care s-au petrecut în urmă cu doi ani” nu este necesară arestarea sa preventivă.