Site icon stiriDB

Festivalul Medieval Dracula, deschis oficial (foto, video)

Festivalul Medieval Dracula are loc la Târgovişte în perioada 13-16 iunie.

Paradă medievală, târg şi ateliere medievale, un spectacol inspirat de momentul istoric al atacului de noapte al lui Vlad Ţepeş împotriva turcilor, concerte la Curtea Domnească vor face parte din festival.

VEZI GALERIE FOTO PARADĂ MEDIEVALĂ

Este prima ediţie a festivalului, iar organizatorii vor ca evenimentul să devină un brand al Târgoviştei.

”Festivalul Dracula este o manifestare prin care dorim să realizăm un punct de maximă atracţie turistică (…). Vreme de mai bine de 300 de ani Târgoviştea, reşedinţa judeţului, a fost capitala provinciei istorice Ţara Românească, locul unde au domnit 33 de voievozi, unul dintre ei fiind legendarul Vlad Ţepeş, cel care a construit simbolul cetăţii, Turnul Chindiei”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

CJ Dâmboviţa spune că participanţii la festival pot afla mai multe despre istoria locului.

”Festivalul medieval Dracula este gândit şi în ideea de a sublinia adevărul istoric, anume acela că Vlad Ţepeş a fost un domnitor al Ţării Româneşti, membru al dinastiei Basarabilor, un strălucit apărător al creştinătăţii. Ele este strâns legat de Târgovişte, de casa bunicului său patern, Mircea cel Bătrân. Aici şi-a gândit planurile de luptă, aici a domnit, de aici s-au emis documente. Aici la Curtea Domnească de la Târgovişte a înălţat turnul de apărare, numit astăzi Turnul Chindiei, unde a plănuit apărarea antiotomană”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, a vorbit despre potenţialul turistic al municipiului, pus în evidenţă şi prin Festivalul Medieval Dracula.

Cei care vin la Festivalul Medieval Dracula de la Târgovişte pot participa, sâmbătă, la târgul medieval, la ateliere şi demonstraţii de jocuri medievale, iar de la ora 21.00 are loc, pe ruine, spectacolul Hamlet.