Site icon stiriDB

Extractul de valeriană: o soluție naturală pentru odihnă și o viață lipsită de stres

Programul aglomerat și stresul care ne însoțește zi de zi ne pot afecta sănătatea în timp, iar pentru a evita acest lucru, începem să căutăm soluții naturale pentru a ne menține echilibrul mental și fizic. În acest sens, tincturile și extractele naturale au devenit din ce în ce mai populare, oferindu-ne beneficii semnificative în viața de zi cu zi.

Aceste remedii naturale reprezintă o alternativă a medicamentelor, deoarece nu ai nevoie de rețetă pentru a le procura și administra și pot contribui la ameliorarea diverselor afecțiuni, precum insomnia, anxietatea și stresul. Extractul de valeriană, în special, are numeroase beneficii pentru corpul nostru și este disponibil în gama de suplimente Phyto Biopole de pe scufita-rosie.ro, alături de o diversitate de extracte bio benefice pentru sănătate, datorită proprietăților lor organice.

Descoperă în continuare care sunt beneficiile extractului de valeriană și cum poate fi introdus în alimentația noastră

Unul dintre cele mai recunoscute beneficii ale extractului de valeriană este ameliorarea tulburărilor de somn. Astfel, valeriana devine un aliat de neprețuit pentru cei care se luptă cu insomnia sau cu dificultățile la adormire. Extractul de valeriană ajută la relaxarea sistemului nervos central, ceea ce te face să adormi mai ușor și să te odihnești mai bine în timpul somnului. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care se confruntă cu stresul și nu reușesc să-și elibereze mintea înainte de somn.

Valeriana nu este utilă doar pentru somn; aceasta este recunoscută și pentru capacitatea de a reduce simptomele anxietății și stresului. Atunci când suntem supuși situațiilor stresante, sistemul nervos intră în alertă, ceea ce provoacă creșterea tensiunii și o stare de anxietate. Extractul de valeriană intervine aici, ajutând la inducerea stării de calm și la reducerea acestor sentimente de anxietate.

În plus, valeriana are un impact pozitiv și asupra sănătății digestive. Extractul de valeriană are proprietăți care ajută la relaxarea mușchilor stomacului și intestinelor, reducând disconfortul abdominal și crampele.

Un alt beneficiu mai puțin cunoscut al acestui extract este capacitatea sa de a ameliora durerile de cap și migrenele. Valeriana ajută la relaxarea mușchilor, inclusiv cei din zona gâtului și umerilor, care pot provoca durerile de cap. Persoanele care suferă de dureri de cap cronice sau migrene pot găsi în valeriană un ajutor suplimentar în reducerea acestor simptome neplăcute.

Extractul de valeriană este disponibil sub diverse forme, inclusiv capsule, tincturi și ceaiuri. Tinctura bio din gama Phyto Biopole trebuie diluată în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, respectiv 15 picături, diluate în jumătate de pahar de apă și administrat de 2-3 ori pe zi. Produsele din această gamă sunt benefice în combaterea numeroaselor afecțiuni, dar și pentru controlul greutății, reglarea ciclului menstrual sau pentru întărirea articulațiilor.

În concluzie, așa cum am văzut, extractul de valeriană oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și fizică, pornind cu ameliorarea tulburărilor de somn și anxietății, până la sprijinirea sănătății digestive. Cu toate acestea, nu uita să utilizezi produsul cu responsabilitate, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pentru a avea un rezultat optim.

Sursa foto: freepik.com