Exerciţiu internaţional de antrenament la Centrul de Pregătire al Jandarmilor de la Ochiuri

Exerciţiu internaţional de antrenament la Centrul de Pregătire al Jandarmilor de la Ochiuri

Reprezentanţi din 15 ţări au participat, în perioada 1-5 septembrie, la Centru de Pregătire al Jandarmilor de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, la un exerciţiu internaţional de antrenament, se arată într-un comunicat al centrului, remis vineri.

”Vineri a avut loc ceremonia oficială de închidere a celei de-a patra sesiuni a Exercitiului Internaţional de Stat Major “International Staff Training Exercise 2014”. La această activitate au luat parte, în calitate de observatori internaţionali, evaluatori, dar şi pentru încadrarea poziţiilor din Statul Major proiectat al unei forţe multinaţionale pentru gestionarea situaţiilor de criză în operaţiunile de menţinere a păcii, reprezentanţi ai următoarelor state : S.U.A., Italia, Franta, Olanda, Spania, Turcia, Germania, Cehia, Lituania, Ucraina, Polonia, Iordania, Qatar, Republica Moldova şi România”, se arată în comunicatul Centrului de Pregătire al Jandarmilor de la Ochiuri.

De asemenea la exerciţiul internaţional a participat şi un reprezentant din partea Eurogendfor (Forţa de Jandarmerie Europeană).

În comunicatul centrului de la Ochiuri se arată că scenariul exerciţiului s-a bazat pe gestionarea situaţiilor de criză în domeniul ordinii publice care evoluează de la simplu la complex, pe fondul unor conflicte civile interetnice care au loc într-un stat.

”Prin intermediul exerciţiului internaţional s-a urmărit stabilirea unor proceduri de lucru comune între forţele similare jandarmeriei provenind din diferite state, prin constituirea Statului Major proiectabil şi antrenarea acestuia pentru îndeplinirea unei misiuni în baza unui mandat stabilit”, se mai arată în comunicatul Centrului de Pregătire al Jandarmilor de la Ochiuri.

La festivitatea de încheiere a exerciţiului de antrenament au participat inspectorul general al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

error: Conţinut protejat !!