EXCLUSIV: Târgoviştea, confundată cu Alexandria în PIDU-ri

alexandria-targoviste-pidu

Municipiul Târgovişte este confundat cu Alexandria în documentele de la PIDU-ri (Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană), unii putând chiar să creadă că au fost copiate pasaje din documentaţia de la Alexandria.

În pagina 130 din ”părţi scrise caiete de sarcini specialităţi Zona B” a PIDU Târgovişte, document ce se află postat pe pagina de internet a Primăriei Târgovişte, se vorbeşte despre ”proiect tehnic şi caiete de sarcini pentru extindere iluminat public stradal – municipiul Alexandria”.

Documentul este realizat de Blom România şi verificat de Chirică C. Anton – inginer verificator proiecte.

alexandria-1

Proiectul de finanţare al PIDU-rilor din Târgovişte a fost semnat în septembrie 2010 de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

În 2013 au început lucările la PIDU-ri.

Deci trei ani le-a luat firmelor specializate şi Primăriei Târgovişte să realizeze documentaţia necesară proiectului european şi să desfăşoare procedurile de achiziţie. Documentele proiectului au trecut prin mai multe mâini: proiectant, firmă care a verificat, constructor, manager de proiect, echipa de implementare proiect şi cu toate astea apar greşeli impardonabile.

E greu de spus de ce firma specializată a confundat Târgoviştea cu Alexandria.

blom-terasamente

prima pagină a documentului

Mai mult, proiectantul a ”pierdut” două străzi, astfel în februarie 2015 consilierii locali din Târgovişte au aprobat alocarea sumei de 2,5 milioane de lei din bugetul local pentru lucrări pe aceste străzi din PIDU B. Dacă proiectantul şi-ar fi făcut bine treaba, banii nu ar mai fi cheltuiţi din taxele şi impozitele locale ale târgoviştenilor, ci din fonduri europene.

”Proiectul la PIDU-rile din Târgovişte, cam prost”, spunea anul trecut city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă.

error: Conţinut protejat !!