Site icon stiriDB

EXCLUSIV Firmă din Dâmboviţa premiată de ambasada SUA

romina-furniture-ambasada-usa-01

Producătorul de mobilier Romina Furniture a fost premiat, marţi, la Bâldana, de Ambasada SUA la Bucureşti cu titlul de antreprenorul lunii septembrie.

Titlul a fost înmânat de consilierul economic al ambasadei, Michael Stewart. Evenimentul a avut loc la fabrica Romina Furniture de la Bâldana, judeţul Dâmboviţa.

Consilierul economic din cadrul ambasadei SUA la Bucureşti, Michael Stewart, l-a felicitat pe antreprenor pentru afacerea de succes, a precizat că este important că aceasta a dus la crearea de locuri de muncă în zonă și a subliniat rolul programului derulat de ambasada SUA.

”Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada aduce în prim plan antreprenori care valorifică oportunităţile unice existente în diverse sectoare industriale şi regiuni din România (…).Locul câştigat de Romina pe piaţa americană demonstrează importanţa comerţului liber între SUA şi UE. Această întreprindere mijlocie, de familie, a reuşit să prospere datorită parteneriatului comercial strâns dintre continentele noastre. Pe măsură ce continuă să înregistreze creştere şi să se dezvolte, România va continua să câştige graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, susţine ambasada SUA la Bucureşti.

În anul 2002, Florentina şi Dumitru Toader au înfiinţat firma de mobilier pentru copii Romina. Soţii Toader au remarcat existenţa unei nişe de piaţă nevalorificate în SUA: mobilierul ecologic şi de înaltă calitate pentru copii. Romina furnizează produse realizate la comandă, „produse în România” fără afectarea mediului înconjurător. Prin urmare, Romina şi-a câştigat clienţi fideli. În întreaga lume, peste 10.000 de copii, cei mai mulţi din SUA, dorm în paturi create de Romina conform nevoilor lor.

Fabrica de la Bâldana a fost înfiinţată în grajdurile unui fost CAP. În procesul de fabricaţie sunt folosite utilaje moderne, iar firma are circa 100 de angajaţi. Compania produce piese de mobilier 100% lemn masiv cu certificare internaţională greenguard. Interesant este un pătuţ ”care creşte odată cu copilul”, se transformă din pătuţ de copil în canapea sau pat.

90% din producţie merge la export în Statele Unite ale Americii.

Ambasada SUA premiază în fiecare lună a anului 2015 câte un antreprenor de excepţie. Scopul proiectului este promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei româneşti, indiferent în ce localitate îşi desfăşoară activitatea.