Site icon stiriDB

Europarlamentarul Oana Antonescu: Solicit Guvernului să retragă legea privind proiectul de la Roșia Montană

oana antonescuOana Antonescu consideră că singurul lucru rațional pe care Guvernul ar putea să îl facă în acest moment în ceea ce privește exploatarea de la Roșia Montană este să retragă această lege ”vădit neconstituțională” și să angajeze o consultare publică reală, se arată într-un comunicat semnat de europarlamentarul PDL.

Miercuri, 25 septembrie, în cadrul Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European, a avut loc un schimb de opinii cu reprezentanții Comisiei Europene cu privire la tehnologiile de minerit pe bază de cianuri.

„Din punct de vedere al mediului și nu numai, proiectul de la Roșia Montană ridică multe semne de întrebare și pune în același timp în discuție însăși modelul pe care dorim să îl promovăm din punct de vedere al dezvoltării durabile”, a precizat, la dezbatere Oana Antonescu.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, activează în Comisia de Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară, precum şi în  Comisia de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European.