Site icon stiriDB

Elevi ai şcolilor de subofiţeri jandarmi s-au aflat în stagiu de antrenament la Ochiuri

Elevi de anului II de studiu din cadrul Şcolilor de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni au participat, în perioada 23 martie – 3 aprilie, la un stagiu de practică de două săptămâni la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Prin programul de pregătire elaborat de către profesorii din cadrul celor două instituţii de învăţământ, împreună cu instructorii centrului, s-a urmărit punerea în practică de către elevi a noţiunilor teoretice însuşite în şcoală.

”Dispozitivele de asigurare şi restabilire a ordinii publice, tacticile şi tehnicile de intervenţie profesională şi pregătirea fizică individuală şi colectivă au fost doar câteva dintre aspectele urmărite de instructori pe timpul antrenamentelor, astfel încât, la absolvirea şcolii, sistemul militar specific Jandarmeriei Române să nu mai aibă secrete pentru viitorii subofiţeri. Antrenamentele s-au desfăşurat ziua şi noaptea şi au fost adaptate realităţilor din unităţile operative. Nu au lipsit, însă, nici momentele de relaxare. Sâmbătă, 28 martie, elevii, care provin din toate judeţele ţării, au avut posibilitatea să viziteze principalele obiective istorice ale municipiului Târgovişte”, se arată într-un comunicat al Centrului de la Ochiuri.

În document se mai arată că săptămâna trecută, personalul Centrului, împreună cu elevii aflaţi în practică, au continuat activitatea de ecologizare a zonei iniţiată anul trecut prin plantarea de „paollownia tomentosa” – arborele prinţesei. De data aceasta, cu sprijinul autorităţilor publice locale, au fost plantaţi 30 de nuci şi stejari.

Antrenamentul elevilor şi studenţilor instituţiilor militare ale Jandarmeriei Române constituie o activitate foarte importantă pentru instructori Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Încă de la înfiinţarea Centrului, aceştia participă anual la un stagiu de antrenament, deprinderile formate fiind folosite ulterior în activitatea operativă.