Site icon stiriDB

Electoral PNL Dambovita: PSD continuă acțiunea de mituire a populației județului Dâmbovița cu sprijinul instituțiilor statului!

sectie-votare-alegeri-locale

COMUNICAT DE PRESĂ

5 decembrie 2016 

PNL Dâmbovița: PSD continuă acțiunea de mituire a populației județului Dâmbovița cu sprijinul instituțiilor statului!

Liderii Partidului Social Democrat Dâmbovița manifestă în continuare disprețul bine- cunoscut atât față de locuitorii județului, cât și față de legislația în vigoare.

Am primit sesizări din Comuna Runcu cu privire la faptul că Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița și candidat pentru Senat, a chemat câteva sute de oameni la o masă în incinta Căminului Cultural. O pomană electorală, în toată regula, organizată de către Adrian Țuțuianu care vrea, prin acțiuni ilegale, să mai câștige câteva voturi pe seama stării de sărăcie în care ține acest județ.

La fel de grav este faptul că instituțiile statului sunt complice la aceste ilegalități. Avem informatii că Poliția din comuna Runcu a vegheat ca Adrian Țuțuianu să nu fie deranjat în acțiunea sa de încălcare a legislației electorale.

Nu este prima dată când semnalăm faptul că autoritățile statului se implică în campania electorală pentru Adrian Țuțuianu și PSD.

Ca urmare, solicităm MAI verificarea implicării polițiștilor din Dâmbovița în oferirea de mită electorală pe teritoriul județului, fie prin acțiuni directe, fie prin neaplicarea legii.

Totodată, reamintim PSD că Art. 386, alin. (1) din Noul Cod Penal sancționează ferm “oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește” cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

                                    PNL Dâmbovița