Site icon stiriDB

Electoral: Iancu Caracota – ‘Voi milita pentru vot transparent în Parlamentul României’

caracota-electoral

Obiectivul PNL este să redea Parlamentului rolul consfințit în Constituție – organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. În opinia liberală, reforma parlamentară nu se poate realiza în afara unei schimbări fundamentale în modul în care partidele politice își selectează candidații, motiv pentru care PNL a aplicat criterii de integritate în formarea listelor parlamentare și a promovat oameni noi, care se vor afla la primul mandat de parlamentar.

„Voi milita pentru vot transparent în Parlament. Un parlamentar trebuie să își asume deschis opțiunea de vot în fața celor pe care îi reprezintă. A te ascunde în spatele votului secret nu face decât să alimenteze teoriile intereselor de grup. Votul secret încurajează negocieri politice netransparente ceea ce conduce la decizii politice sau legislative neasumate, sfidează cetățenii. În opinia mea votul secret trebuie păstrat doar pentru învestirea Guvernului și moțiuni de cenzură şi trebuie obligatoriu eliminat în situaţia cererilor din partea justiţiei. Solicitările de începere a urmăririi penale sau reținerii referitoare la membri ai Parlamentului trebuie să primească un răspuns în maxim 48 de ore de la înregistrare” a declarat Iancu Caracota, candidat PNL Dâmboviţa pentru Senat.

Printre propunerile liberale se numără şi obligativitatea exprimării votului prin introducerea votului prin corespondență. Adică indiferent de motivul absenței, parlamentarul are obligația să notifice în scris liderul de grup, sub propria semnătură, asupra votului său.