Electoral: Iancu Caracota (PNL): Soluţii pe termen scurt pentru stoparea fenomenului migraţiei politice

iancu-caracota-cezar-preda

Fenomenul migraţiei politice a devenit o boală a sistemului politic românesc, în care sute de politicieni, învestiţi cu încredere din partea electoratului, şi-au abandonat crezul şi convingerile politice pentru favoruri personale sau imunităţi în faţa legii. Astfel, mandatul de parlamentar care este de fapt un contract între ales şi alegător, în care alesul are obligaţia morală de a-şi onora promisiunile,  devine  nereprezentativ.

„Pe baza experienţei de prefect al judeţului Dâmboviţa sunt decis să readuc în faţa opiniei publice un proiect blocat de PSD, un proiect care ar fi reglementat foarte clar consecinţele şi răspunderile pentru parlamentarul care îşi schimbă, peste noapte, orientarea politică. Ulterior, PSD şi ALDE au adunat toţi fugarii de justiţie, promovându-i pe lista pentru Parlamentul României, chiar dacă aceşti indivizi aveau iniţial alte orientări politice. Eu vin în faţa electoratului şi spun că voi pleca din Parlament dacă sunt incorect faţă de cei care m-au ales, faţă de cei care cred în doctrina liberală, faţă de ce care au dat girul unui program de guvernare de dreapta pentru Dâmboviţa şi pentru România” a declarat Iancu Caracota, candidat PNL Dâmboviţa pentru Senatul României.

Echipa PNL Dâmboviţa susţine introducerea unei prevederi legislative care să interzică orice cheltuială suplimentară din bani publici, în cazul migraţiei politice, iar parlamentarului care părăseşte formaţiunea politică sub sigla căreia a fost ales să i se refuze orice drepturi materiale. Cu alte cuvinte, un grup parlamentar nu poate fi înfiinţat ulterior alegerilor şi nu poate primi finanţare de la buget. În acest mod, practica traseismului parlamentar va fi descurajată.

PNL Dâmbovița

error: Conţinut protejat !!