Site icon stiriDB

Efectele benefice ale ceaiului de cozi de cireşe

Printre bolile care pot fi tratate cu ceai sau decoct de cozi de cireşe se numără infecţiile urinare (sau popular cunoscute sub numele de cistită), uretritele (infecţii ale uretrelor) şi nefrita (boală inflamatoare a rinichilor), scrie clicksanatate.ro.

Prepară un decoct din 40 de cozi de cireşe în 500 ml de apă fiartă timp de 10 minute. Dă deoparte 20-25 de minute şi bea timp de 2 săptămâni. Poţi consuma acest decoct şi în cazul durerilor la nivelul rinichilor sau al colicilor renale şi microlitiazelor (nisip la rinichi).

În cazul litiazei renale şi a retenţiei de apă prepară un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml de apă. După 15 minute de clocot, strecori şi bei când s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.

Fitoterapeuţii spun că efectele decoctului se intensifică dacă se adaugă frunze de merişor, seminţe de măceşe, frunze de mesteacăn şi coada calului. Rezultatele se vor vedea chiar din primele zile de cură, pe care o ţii 30 de zile. Acest tratament poate fi administrat şi celor care au nivelul de uree şi cel de creatinină crescute.

Ceaiul din cozi de cireşe poate regla unele afecţiuni digestive. În diaree, fitoterapeuţii recomandă un ceai preparat dintr-o lingură de cozi de cireşe fierte timp de 5 minute în 200 ml de apă. Efectele ar trebui să apară după câteva ore de la administrare. În cazul durerilor de stomac se recomandă un ceai din 1-2 linguri de cozi de cireşe fierte în 250 ml de apă, timp de 15 minute şi din care bei 1 cană pe zi.

Pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative, ajutând la eliminarea reziduurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime. Cel mai simplu ar fi să bei zilnic, timp de o lună câte o cană de ceai de cozi de cireşe pe care îl prepari astfel: fierbi 1 lingură de cozi de cireşe în 300 ml de apă şi scurgi.