Site icon stiriDB

Ecaterina Andronescu, prezentă la Peştera la o instruire a PSD Ialomiţa pe tema europarlamentarelor

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a fost prezentă, sâmbătă, la Peştera, la un stagiu de instruire pentru alegerile europarlamentare, stagiu susţinut de organizaţia PSD din judeţul Ialomiţa.

Ecaterina Andronescu a participat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la o conferinţă de presă în care au fost abordate subiecte politice, precum şi cel legat de inaugurarea punctului de informare turistică din zona Peştera.

Ecaterina Andronescu a spus că populaţia trebuie informată despre importanţa Parlamentului European, despre rolul său şi impactul deciziilor europene asupra ţării noastre.

”În general, electoratul din România nu este foarte interesat de alegerile pentru Parlamentul European. De aceea, obligaţia noastră este ca în această campanie să spunem populaţiei cât este de important Parlamentul European pentru deciziile care se iau acolo şi care devin obligatorii pentru România. Iată, ieri (vineri, n.r.), de exemplu, Curtea Europeană de Justiţie a luat o decizie că toate informaţiile stocate din convorbirile telefonice şi care se stocau la operatori timp de câteva luni de zile, conform Cartei Drepturilor Omului, nu pot să fie folosite şi, zic eu, e o decizie foarte corectă şi foarte bună”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Candidat pentru un mandat în Parlamentul European, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a mai spus că România trebuie reprezentată cu demnitate la Bruxelles.

”Eu cred că România trebuie reprezentată cu demnitate şi cred că România trebuie să vorbească prin reprezentanţii ei şi să aibă un punct de vedere, o opinie pentru toate problemele aflate în dezbatere în Parlamentul European. România, prin reprezentanţii săi, trebuie să se comporte ca o ţară egală cu celelalte ţări ale Uniunii Europene. Cred că suntem importanţi nu numai prin dimensiune, prin inteligenţa poporului român, prin modul în care este educat şi nu în ultimul rând prin poziţia geostrategică”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Acesta a mai spus că este convinsă că Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi că va ajunge preşedinte al României.

”Sunt convinsă că PSD va da următorul preşedinte al României. Discuţia va avea loc după alegerile pentru Parlamentul European şi eu sunt convinsă că domnul Ponta va fi reprezentantul nostru, candidatul nostru şi viitorul preşedinte al României”, a spus Ecaterina Andronescu, întrebată dacă s-a discutat în partid despre candidatura lui Ponta la prezidenţiale.