Site icon stiriDB

DSP Dâmboviţa: Şase cazuri de gripă, confirmate într-o săptămână, în judeţ

Şase cazuri de gripă au fost confirmate în săptămâna 22-28 ianuarie, la nivelul judeţului Dâmboviţa, şi peste 600 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, se arată într-un comunicat al Direcţiei Publice de Sănătate (DSP) Dâmboviţa, remis, miercuri.

”În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă confirmate de către Institutul Cantacuzino, de la debutul perioadei de monitorizare şi până în prezent, din totalul de 15 probe trimise au fost confirmate 6, din care 4 au fost cu virus gripal tip B şi 2 cu virus gripal tip A, toţi pacienţii fiind adulţi”, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la nivelul judeţului, în 22-28 ianuarie, au fost diagnosticate 672 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 16 cazuri spitalizate, şi 139 de pneumonii, pentru şase dintre cazuri fiind necesară internarea.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc crescut de a contacta boala, DSP Dâmboviţa a primit şi a repartizat către medicii vaccinatori un numar de 49.156 de doze de vaccin antigripal.

”DSP Dâmboviţa recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor pentru a evita îmbolnavirile prin afecţiuni respiratorii şi gripă, să evite autotratamentul, iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie în vederea stabilirii unui diagnostic corect şi a conduitei terapeutice de urmat”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.