DSP Dâmboviţa: Rezervele de sânge din judeţ au fost trimise la Bucureşti, cetăţenii sunt îndemnaţi să mai doneze

DSP Dâmboviţa: Rezervele de sânge din judeţ au fost trimise la Bucureşti, cetăţenii sunt îndemnaţi să mai doneze

Rezervele de sânge din judeţul Dâmboviţa au fost trimise la Bucureşti pentru victimele incidentului din clubul din capitală, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să vină să mai doneze, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis sâmbătă.

”În contextul evenimentului tragic care a avut loc la Bucureşti în seara zilei de 30 octombrie 2015, soldat cu morţi şi peste 100 de răniţi, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa face apel la populaţie pentru donarea de sânge. Donatorii se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgovişte aflat în incinta fostului Spital Municipal Târgovişte, locaţia Dealul Mare”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgovişte este: sâmbătă, 31 octombrie, între orele 11.00 – 13.00, duminică, 1 noiembrie, între orele 8.00 – 13.00. De luni până vineri, programul este 8.00 – 13.00.

”Facem menţiunea că Centrul de Transfuzie Sanguina deja se confruntă cu lipsa de sânge întrucât rezervele au fost trimise în cursul acestei dimineţi către unităţile sanitare din Bucureşti”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

De asemenea organizaţia de studenţi a UNPR Dâmboviţa îndeamnă toţi tinerii şi studenţii din judeţ să se alăture acţiunii de donare de sânge pentru victimele tragicului eveniment petrecut vineri, 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv din Bucureşti. ”Acţiunea va avea loc, luni, 2 noiembrie, ora 8:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, din Târgovişte, strada I. C. Brătianu, nr. 4, judeţul Dâmboviţa”, se arată în comunicatul UNPR Dâmboviţa.

Şi tinerii din PSD anunţă că vor veni să doneze. ”Tinerii din PSD vor asigura un flux continuu de donatori la centrele de recoltare. În urma tragediei petrecute la Clubul Colectiv, tinerii din PSD își exprimă regretul în fața acestei suferințe și transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, se arată într-un comunicat al TSD.

O altă iniţiativă aparţine Primăriei Moreni. ”Pentru a ne exprima solidaritatea şi pentru a ajuta răniţii cumplitei tragedii, Primăria municipiului Moreni va pune la dispoziţie luni, 2 noiembrie 2015, transport gratuit tuturor celor care vor să dea o mână de ajutor şi să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgovişte. În acest sens, vă invităm să vă înscrieţi la numărul de telefon 0245.667.265”, informează Primăria Moreni.

error: Conţinut protejat !!