Drumuri de exploataţie agricolă, realizate de Primăria Târgovişte cu fonduri europene

biciclisti boriga cioacaPrimăria Târgovişte a inaugurat, miercuri, patru drumuri de exploataţie agricolă aflate la marginea municipiului, realizate cu fonduri europene nerambursabile de un milion de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Drumurile au o distanţă de circa şapte kilometri şi fac legătura cu localităţile Dragomireşti şi Şotânga.

”În cursul anului 2010 Primăria Târgovişte a semnat un contract cu finanţare nerambursabilă cu Ministerul Agriculturii, drept pentru care am primit suma de 1 milion de euro. Am făcut patru drumuri de exploatare agricolă, legături care se fac cu comunele Dragomireşti şi Sotânga. Sunt drumuri care se întind pe aproximativ 7 kilometri şi undeva la 42.000 de metri pătraţi”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Edilul a precizat că banii au avut destinaţie clară, doar pentru drumuri de exploataţie agricolă, nu puteau fi asfaltate drumuri din interiorul unui cartier.

”Aceste fonduri au fost cu o destinaţie clară pentru drumuri de expoatare agricolă. Banii nu au putut fi folosiţi pentru a se asfalta alte drumuri din interiorul municipiului Târgovişte sau, mai ales, ale cartierului Priseaca. Am vrut să fac această clarificare pentru că, de-a lungul timpului, s-au născut numeroase zvonuri de ce se asfaltează tocmai lângă. Pentru că banii europeni atraşi de primărie, au avut acestă destinaţie specială. Nu aveam voie să cheltuim aceşti bani decât pentru acest lucru”, a mai spus Boriga.

Edilul a precizat că drumurile inaugurate facilitează accesul agricultorilor din zonă la proprietăţi, dar sunt utile şi celor care vor să facă plimbări în natură cu bicicleta.

La inaugurare au fost prezenţi şi au mers pe drumul spre Dragomireşti cu bicicleta, alături de primarul Gabriel Boriga, city managerul Gabriel Cioacă, managerul de proiect – secretarul Primăriei Târgoviste, Chiru Cristea Cătălin şi jurnalişti. Prezent la inaugurare a fost şi viceprimarul Ioan Ţuţuianu, care a circulat cu maşina pe drumul inaugurat.

error: Conţinut protejat !!