Drumul din DN 71 spre Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului, închis, dar se circulă

Drumul din DN 71 spre Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului, închis, dar se circulă

Drumul de acces pe platoul Bucegilor din DN 71 Târgovişte-Sinaia este închis circulaţiei publice, având lucrările de reabilitare şi modernizare nefinalizate, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, remis vineri.

Astfel, sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului– Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei, iar turiştii care vor să ajungă la cabanele din zona montană Padina-Peştera au varianta drumului judeţean 714 pe la Moroieni. Asta în documentele autorităţilor, în realitate pe acest drum se circulă.

Motivul invocat de turişti este că drumul este asfaltat, iar varianta DJ 714 Glod-Peştera este greu accesibilă, având recomandare de circulaţie cu maşini 4X4.

Pe de altă parte, autorităţile au închis DJ 713 pentru că nu are parapeţi de siguranţă montaţi. Restricţia de circulaţie nu este respectată de nimeni, dar în caz de accident autorităţile sunt acoperite, există montat semn de avertisment care anunţă că circulaţia este interzisă pe acest drum.

”Sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei publice până la definitivarea montajului unor elemente de siguranţă a circulaţiei. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Peştera”, se arată într-un buletin rutier al Consiliului judeţean Dâmboviţa.

La un moment dat a fost montată o barieră, sudată, care făcea imposibil accesul pe DJ 713, însă la insistenţele proprietarilor de unităţi de cazare din zonă a fost îndepărtată.

”Pentru circulaţia pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi terasament umed şi, totodată, acolo unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi, respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9. ”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Pe ambele drumuri, informează consiliul judeţean, se efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare.

error: Conţinut protejat !!