Două eliberări şi zece internări în centre de detenţie, în Dâmboviţa, în urma intrării în vigoare a noului Cod Penal

Două eliberări şi zece internări în centre de detenţie, în Dâmboviţa, în urma intrării în vigoare a noului Cod Penal

Doi deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, au fost puşi în libertate şi alţi zece îşi vor executa restul de pedeapsă în centre de detenţie, ca urmare a punerii în practică a noilor prevederi ale Codului Penal.

”La nivelul Penitenciarului Mărgineni s-a constituit şi a funcţionat o comisie mixtă, formată din judecător, procuror şi personal administrativ. Aceasta a  avut sarcina de a evalua incidenţa legii penale mai favorabile în cazul tuturor persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, din perspectiva noilor reglementări penale şi procesual penale”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Mărgineni, remis luni.

În document se mai arată că instanţele de judecată au dispus, în cursul zilei de sâmbătă, punerea în libertate a două persoane aflate în custodia Penitenciarului Mărgineni şi înlocuirea pedepsei închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie sau centru educativ, pentru un număr de zece persoane, ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal şi ale noului Cod de Procedură Penală.

error: Conţinut protejat !!