Dosar penal deschis în cazul apei cu detergenţi furnizată la Găeşti

Dosar penal deschis în cazul apei cu detergenţi furnizată la Găeşti

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa a deschis un dosar penal în cazul apei cu detergenţi furnizată prin sistemul public de alimentare.

”Ne-am autosesizat cu privire la infracţiunea de neglijenţă în serviciu, în cauză s-a întocmit dosar penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa, Alexandra Niculae.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) recunoaşte că a fost o defecţiune şi susţine că vina aparţine unei societăţi comerciale.

Compania de apă nu a anunţat nimic la momentul incidentului, ci după ce presa a aflat ce s-a întâmplat. La trei zile după ce a livrat apă cu detergenţi, CATD a transmis un punct de vedere.

”Sunt suspiciuni că responsabil de acest fenomen de spumare este un agent economic din zonă care produce detergent pentru gresie, faianţă şi pardoseli. Poluarea a fost posibilă din vina exclusivă a acestui agent economic prin trecerea necontrolată a detergentului în reţeaua de apă, prin intermediul unui furtun cuplat la reţeaua de apă şi lăsat liber în vasul de detergent. La scăderea presiunii în reţea din cauza avariei detergentul s-a descărcat în reţeaua de distribuţie a apei potabile fără ca agentul economic să ne sesizeze acest lucru când a observat pierderea de detergent”, se precizează într-un comunicat al  Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, remis joi.

Nu este primul incident de acest tip al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Anul trecut prin sistemul public de alimentare cu apă a fost furnizată apă cu dejecţii al Aninoasa, mai multe persoane ajungând la spital din această cauză.

error: Conţinut protejat !!