Patru angajaţi ai Primăriei Butimanu, bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 500.000 de lei, prin abuz în serviciu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, informează, joi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.
”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2014, cei în cauză ar fi desfăşurat ilegal activităţi de recepţie a unor lucrări privind iluminatul public din localitatea Butimanu, județul Dâmbovița. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 487.000 de lei. Activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror dn cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.
În cursul zilei de joi, persoanele bănuite vor fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
În ianuarie, primarul din Butimanu, Marian Dragnea, şi alte cinci persoane au fost reţinute pentru delapidare, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale.
Primarul comunei dâmboviţene Butimanu, Marin Dragnea, contabila, fosta contabilă şi casieriţa Primăriei au fost reţinuţi, pe 27 ianuarie, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals cu un prejudiciu de peste 885.000 lei. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au probat activitatea infracţională a şase persoane, bănuite de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, anunţă IPJ Dâmboviţa. Ce lucrări fictive au fost plătite din bani publici Este vorba de schimbarea lămpilor de pe stâlpii de iluminat din comună, de curăţarea coşului centralei termice de la Primărie, de lucrări de deszăpezire, de ridicare a gunoiului menajer (în condiţiile în care la nivelul judeţului Dâmboviţa există un singur operator care gestionează această problemă) şi de curăţenie în cadrul Primăriei. Celelalte cinci persoane, doi patroni, casieriţa primăriei, actuala şi fosta contabilă au primit pedepse mai blânde. Fosta contabilă şi patronii acuzaţi în acest caz au primit arest la domiciu, iar actuala contabilă şi casieră, vor fi cercetate sub control judiciar. Primarul, arest la domiciliu Marin Dragnea, a fost arestat pe 27 ianuarie, însă, pe 19 februarie, Tribunalul Dâmboviţa a admis contestaţia formulată de edil cu privire la revocarea măsurii preventive de arest. Instanţa a dispus ca edilul să stea în arest la domiciliu. Dragnea a fost subofiţer în poliţia română, fiind avansat în rezervă la gradul de general. Sursa: Adevărul