Site icon stiriDB

Directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, despre vizita inopinată a ministrului: M-a bucurat

Directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Doru Pantilin, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că s-a bucurat de vizita inopinată a ministrului Muncii de acum câteva zile, că a discutat despre problemele administrative şi nu i s-a reproşat nimic.

„A fost o vizită inopinată. Nu a intrat la mine în birou, am văzut-o pe doamna ministru pe hol discutând cu un pensionar şi după aceasta am discutat de problema scanării, de problema unui nou sediu, a văzut birourile unde ne desfăşurăm activitatea şi i-am spus că suntem chiriaşi în această clădire. A fost de acord cu un nou sediu. Este oportună această achiziţie pentru că noi lucrăm cu persoane în vârstă cărora le e greu să urce la etajul unu sau trei. Am identificat un posibil sediu şi săptămâna viitoare intenţionez să ajung la Casa Naţională de Pensii cu un memoriu să justificăm pentru ce ne-ar trebui un nou sediu”, a precizat Pantilin.

Întrebat dacă ministrul i-a cerut să desfiinţeze ghişeele şi să facă un spaţiu deschis pentru lucrul cu publicul, directorul Casei de Pensii Dâmboviţa a precizat că nu a fost abordat acest subiect.

„Nu ne-a zis nimic. Din presă ştiu că a fost o discuţie legat de Bucureşti, nouă nu ne-a zis nimic. În afară de sediu nu ne-a trasat nicio sarcină precisă pentru că la noi la momentu de faţă nu există restanţe, deci nici nu sunt plângeri în acest sens din partea pensionarilor. Chiar m-am bucurat că a venit. Este o vizită importantă, nu ai posibilitatea să stai oricând de vorbă cu ministrul lasediul tău, să vadă locaţia, să poţi pune întrebări. A fost foarte bine că a venit”, a afirmat directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Doru Pantilin.

Acesta a mai spus că angajaţii Casei de Pensii Dâmboviţa au acces la Revisal şi că la nivelul instituţiei au fost scanate circa 70.000 de cărţi de muncă.

Avem acces la Revisal, de ieri. Vin oamenii şi cu adeverinţe, dar în condiţiile în care sunt adeverinţe pentru sporuri cu caracter permanent care nu sunt stipulate în carnetul de muncă. Mai sunt şi situaţii, nu multe, în care în carnetul de muncă scrie grupa a doua şi persoana susţine că are grupa întâi şi vine şi cu adeverinţă pentru grupa întâi”, a spus Pantilin.

Legat de arhiva instituţiei, au fost probleme în urmă cu câţiva ani, când subsolul unde se ţinea arhiva se inunda când ploua.

Am avut probleme cu arhiva, dar am reuşit să uscăm actele, să le punem în dosare. Nu s-au deteriorat. Am reuşit să le punem cap la cap. A fost greu, pentru că jumătate din arhivă era inundată. Acum, la ploile care au fost nu s-a mai inundat”, a mai spus directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Doru Pantilin.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandu, a postat pe facebook pe 27 ianuarie că a fost la Casa de Pensii Dâmboviţa.

Am mers astăzi la firul ierbii, alegând, aleatoriu, Casa de Pensii Dâmbovița, pentru a vedea cum stau lucrurile cu aceste cărți de muncă ne-scanate, situație care îi poartă pe oameni pe drumuri pentru depunerea de adeverințe.Am terminat ședința la Cartel Alfa și am plecat, fără anunț, la Târgoviște. În perioada 2006 – 2008, Casele de Pensii au scanat cărțile de muncă. Nu toate, se estimează un procent de 80%. Verific, la sânge, procentul”, a precizat Violeta Alexandru.

În aceeaşi postare, ministrul a făcut referire la faptul că scanările cărţilor de muncă nu sunt de bună calitate.

„Casele de Pensii spun că nu pot avea încredere în corectitudinea informațiilor. Pe scurt, bani aruncați, timp irosit. Sunt oameni cărora nu le pasă că se irosesc resurse. Cineva nu și-a făcut treaba și cineva a decis să se renunțe, oprind practic România în loc cu câțiva ani și purtând pensionarii pe drumuri pe la angajatori/ITM, etc”, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.