Directori ai Companiei de Apă Târgovişte, compensaţii de 100.000 de euro dacă sunt daţi afară

Directori ai Companiei de Apă Târgovişte, compensaţii de 100.000 de euro dacă sunt daţi afară

Directori Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa au stipulate în contracte compensaţii de 100.000 de euro dacă sunt daţi afară. Conform unor surse nu toţi directorii companiei beneficiază de această clauză, ci trei dintre aceştia. De asemenea este stipulat în contractul de mandat să primească şi plata salariilor până la expirarea mandatului.

Reprezentantul stiriDB i-a întrebat pe primarul Târgoviştei şi pe preşedintele CJ Dâmboviţa dacă directorii companiei de apă vor primi cei 100.000 de euro dacă vor fi demişi şi dacă acţionarul majoritar, în speţă Consiliul Local Târgovişte, consideră că este o clauză greşită şi va face demersuri ca astfel de clauze să nu mai existe la societăţile unde este acţionar.

”Răspunsul a fost clar: nu dăm salarii nimănui că pleacă, unii au încercat un şantaj de tipul ăsta, nu dăm nimănui 100.000 de euro şi, evident, că cei care vor merge să conducă compania vor găsi suficiente elemente de a le mai trece cheful să îi mai ceară vreodată”, a răspuns preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Referitor la clauzele contractelor, nu sunt stabilite de acţionari. Contractele de mandat se încheie între Consiliul de Administraţie şi director. Mandatele membrilor Consiliilor de Administraţie sunt în Adunarea Generală. Nu se vor da bani pentru aşa ceva niciodată. Faptul că s-au înscris asemenea clauze în contractul de mandat reprezintă, dacă vreţi, o eroare a Consiliului de Administraţie”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Este posibil ca, dacă vor fi daţi afară, directorii care au această clauză să dea în judecată compania şi să obţină banii.

”În momentul în care un contract este semnat sunt drepturi şi obligaţii pentru ambele părţi. Am spus că nu vom plăti niciodată sau dacă se va ajunge să se plătească vor fi recuperaţi de la cei care au semnat acele contracte de mandat, între Consiliul de Administraţie şi director”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:

Director General: Constantin Mircea

Director General Adjunct: Ţuţuianu Ioan

Director Economic: Poenaru Eugenia

Director Tehnic: Cimpoacă Gheorghe Ninel

Director Comercial: Ponorică Ion

Director Producţie şi Calitate: Babeu Pavel

Director Coordonator Secţii Operaţionale: Hossu Valentin Tiberiu

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:

Simion Adrian- Presedinte

Brezan Ovidiu- Membru

Goicea Valeriu- Membru

Grad Ioan Florin- Membru

Mariutan Alexandru- Membru

Chitulescu Corneliu- Membru

Olaru Marin- Membru

error: Conţinut protejat !!