Site icon stiriDB

Dezbatere publică: Construcţie nouă – spital de pediatrie pe str. Rodnei în locul fostei secţii de infecţioase?

Consiliul Judeţean Dâmboviţa lansează, o dezbatere publică despre o nouă construcţie cu destinație spital de pediatrie pe str. Rodnei din municipiul Târgovişte în locul fostei secţii de infecţioase. Actuala clădire, aflată în stadiu avansat de degradare, urmează să fie demolată, iar în locul ei să se construiască alta, cu noua destinaţie.

Tot aici se va construi şi o parcare supraetajată cu 100 de locuri.

„Am discutat cu un consultant, nu este niciun secret, este cel care ne-a realizat proiectul de ambulatoriu de la spitalul judeţean, astăzi lucrează la astfel de spitale, proiectează 14 spitale în Franţa, a avut astefl de spitale şi în Austria, Anglia şi SUA. Dezbatere publică dacă dâmboviţenii sunt de acord să demolăm acea clădire insalubră care nu mai poate fi refăcută (…), noi acolo estimăm un imobil cu o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, o parcare supraetajată cu 100 de locuri, un spital cu 70-80 de paturi, un bloc operator, un ambulatoriu”, a declarat, luni, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea estimată a proiectului este de peste 20 de milioane de euro, iar pentru acesta autorităţile vor să acceseze fonduri europene.

Secţia de infecţioase s-a mutat din anul 2014 din str. Rodnei, iar de atunci clădirea este nefolosită şi în stare de degradare.