Deputatul de Târgovişte Radu Popa propune parlamentarilor de Dâmboviţa un ”parteneriat pentru judeţ”

radu popaDeputatul de Târgovişte Radu Popa propune tuturor parlamentarilor de Dâmboviţa un parteneriat prin care, în principal, să contribuie la atragerea de fonduri guvernamentale către judeţ, se arată într-un comunicat semnat de Radu Popa şi remis joi.

În document Radu Popa spune că ”Dâmboviţa este un judeţ necăjit”, în contextul fondurilor bugetare atrase.

”În aceste zile, în laboratoarele ministerelor se pregatește forma finală a proiectului de Buget pentru 2014 pentru ca, pe 10 noiembrie, Parlamentul să  se pronunțe. Dâmbovița este un județ necăjit, din această perspectivă. Luptele intestine, duse la baioneta politică de dl. Adrian Tutuianu cu dl.Mihai Volintiru, nu au ajutat nici USL, nici pe dâmbovițeni. Campania electorală s-a incheiat de un an, dar rezultatele întarzie să apară. E nevoie de mai multă colaborare. De înțelepciune și nu de ranchiună. De proiecte și de susținători pentru ele. Războiul este o împlinire perversă a datului din umeri, spunea un scriitor francez”, se arată în comunicatul semnat de Radu Popa.

Acesta subliniază şi importanţa atragerii în acest parteneriat a ministrului Rovana Plumb, deputat în colegiul 2 Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.

”Dâmbovița duce lipsa de susținători puternici la Bucuresti, acolo unde se coace politica, dar nu duce lipsă  de parlamentari (are 11+1) sic! și nici de suportul unui ministru puternic. Poate că  problema e alta. Poate că atragerea dnei. Rovana Plumb, un ministru foarte puternic in Guvern, ar fi insemnat mai mult suport pentru primarii din județ și, implicit, mai bine pentru mai mulți dambovițeni. Dar pentru asta e nevoie de ceva mai mult și ceva mai greu de făcut. E necesar să oprim războiul politicienilor împotriva celor care i-au ales. Eu, Radu Mihai Popa, vreau să propun, public, un parteneriat pentru Dâmbovița, la care sa participe și parlamentarii PSD și  cei ai PDL, PNL și PC, dar și ministrul Mediului, domnia sa, însăși, un deputat de Dâmbovița”, se mai arată în comunicatul semnat de Radu Popa.

Acesta enunţă unul dintre proiectele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, unul pe care îl consideră important.

”Consiliul Judetean Dâmbovița are proiecte importante, printre ele și „evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi”, un proiect de mare complexitate, de mare anvergură și de mare angajament”, susţine Radu Popa.

Parlamentarul adaugă ”e nevoie de un efort conjugat al tuturor celor care pot ajuta județul. E nevoie de un parteneriat pentru Dâmbovița, de politică  pentru oameni. Pentru asta suntem in funcții. Pentru asta am fost votați, cu toții, fie la președinția Consiliului Judetean Dâmbovița, fie în Camera Deputaților sau în Senat”.

În finalul comunicatului, Radu Popa spune că ”Dâmbovița merita mai mult decat o lupta perpetuă  pentru funcții și privilegii. Pentru mine, Târgoviște nu este doar colegiul care m-a trimis în Parlament. Târgoviștea este un loc din inima mea și încerc să o ajut să se dezvolte frumos”.

Radu Popa a fost ales la alegerile parlamentare pe listele PPDD, iar din septembrie 2013 activează în grupul parlamentar al PSD.

În luna martie 2013 parlamentarii USL de Dâmboviţa, la iniţiativa senatorului Sorin Roşca Stănescu, au mai semnat un ”pact parlamentar pentru Dâmboviţa” prin care îşi propuneau să colaboreze pentru binele judeţului.

error: Conţinut protejat !!