Deputatul Corneliu Ştefan şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan şi-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, invocând probleme în activitatea politică a organizaţiei judeţene a partidului.

Declaraţia lui Corneliu Ştefan:

În cadrul Organizației PSD Dâmbovița nu se respectă Statutul partidului, ceea ce nu putem avea pretenția la o organizație serioasă. Ultima abatere de la acest Statut a avut loc în Comitetul Executiv de luni, 17 iunie, când s-a suplimentat numărul de vicepreședinți, lucru nestatutar, și ca un titlu de recompensă am promovat coordonatorul de campanie în funcția de vicepreședinte, după o campanie la nivelul județului în care PSD Dâmbovița a obținut ce mai slab scor politic din istoria Organizației. Al doilea motiv, plasarea în funcții cheie și poziții de strategii politice în cadrul PSD Dâmbovița a unor persoane pe care noi i-am bătut în toate bătăliile politice, oamenii care au distrus organizațiile PDL, PNL, UNPR din județul Dâmbovița. Al treilea motiv, dublarea tuturor structurilor de conducere din PSD Dâmbovița sub stricta îndrumare a echipei de coordonare de campanie. Divizarea Organizației PSD Dâmbovița, chiar și la nivel declarativ în cadrul Organizației, pe zone, pe oameni, pe grupuri de interese, acesta fiind cel mai periculos joc care se putea face pentru destabilizarea Organizației. Comunicarea în afara partidului și în partid nu a existat în această perioadă. Organizarea defectuoasă a mitingului în municipiul Târgoviște, fapt pentru care am pierdut un  număr semnificativ de voturi și în municipiu și la nivelul județului, organizarea în care nu a fost implicată nicio persoană de la nivelul de conducere a PSD Dâmbovița. Din rezultatul alegerilor din 26 mai se pare că noi, cei din PSD Dâmbovița, nu am înțeles absolut nimic, dovadă avem la ultimul CEX în care am luat măsuri contrare votului pe care cetățenii dâmbovițeni ni l-au acordat. Mare parte din colegii mei, mai ales cei noi, au pierdut contactul cu cetățeanul… Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a mers un minut pe jos în campanie, nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a coordonat o campanie în viața lui.

PSD Dâmbovița este al pesediștilor dâmbovițeni, este al oamenilor, al românilor și  nu voi lăsa niciodată ca PSD Dâmbovița să fie al unei găști care vrea să controleze partidul.

Un alt lucru extrem de grav, s-au format echipe din interiorul și din exteriorul partidului pentru a urmări colegi de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria Organizației PSD Dâmbovița. S-au creat grupuri de presiune care amenință primarii, consilierii locali, consilierii județeni și chiar și alte persoane fără determinare politică la nivelul județului nostru. Aceste echipe fac discuții în cadrul Organizației și la nivelul județului, contrar nestatutare, despre proiecte de investiții din județ, aceste discuții fiind făcute de oameni care nu au nicio calitate în partidul nostru sau în statul român.

Referitor la aceste aspecte, astăzi, 20 iunie, îmi înaintez demisia din funcția de președinte executiv al Organizației PSD Dâmbovița și fac următoarele precizări: rămân membru PSD Dâmbovița, obiectivul meu principal este acela de a lupta cu toți pesediștii pentru toate obiectivele de la nivelul județului și pentru a lupta pentru mandatul pe care ni l-au încredințat dâmbovițenii.

Pe această cale fac un apel către toți membrii PSD și către toți dâmbovițenii să facem o echipă serioasă la nivelul PSD Dâmbovița, o echipă puternică pentru județul nostru și să aibă un singur obiectiv: județul Dâmbovița.

Îmi rezerv dreptul de a comunica public opiniei publice tot ceea ce se întâmplă în cadrul PSD Dâmbovița și vă asigur că voi ține conferințe de presă de la acest pupitru din sediul de partid, nu din altă parte, ori de câte ori va fi nevoie, în calitatea mea de membru al PSD Dâmbovița de 18 ani, membru al PSD care a plecat de jos și mă mândresc cu această calitate, am plecat de lipit de afișe, simplu membru, vicepreședinte al Organizației de Tineret, secretar general, președinte al Organizației de Tineret, vicepreședinte TSD la nivel național, vicepreședinte PSD Dâmbovița, președinte executiv până astăzi…

Împreună cu primarii, consilierii locali, consilierii județeni și, nu în ultimul rând, cu toți colegii care își doresc o echipă puternică în cadrul PSD Dâmbovița voi construi de astăzi o echipă puternică pentru PSD și pentru toți dâmbovițenii. Împreună cu toți aleșii locali, care vor dezvoltarea acestui județ, vom continua proiectele de dezvoltare la nivelul județului și vă asigur că vom identifica și alte proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale din județul nostru.

Vreau să transmit tuturor colegilor din PSD să pună în practică, cât mai repede, ideea desprinsă în ultimul CEX, aceea ca organizarea Conferinței Județene Extraordinare să aibă loc într-un timp cât mai scurt pentru a salva cea ai puternică organizație de la nivelul României, Organizația PSD Dâmbovița.

Nu voi mai tolera acțiunile din cadrul Organizației PSD Dâmbovița împotriva membrilor PSD, prin acțiunile toxice în organizație, într-un stil neconform cu valorile democrației, care încalcă principiul unității unui partid politic. Eu cred că am spus foarte răspicat cele mai importante lucruri care se întâmplă în Organizația noastră. Aceste lucruri le-am spus și în Biroul Politic Județean a doua zi după europarlamentare, în care am îndemnat la unitate, și în CEX de acum 4 zile și în alte întâlniri, de exemplu întâlnirea de la Pucioasa, unde am spus foarte clar unde am fost deficitari, cu ce am greșit și ce lucruri trebuie să îndreptăm pentru a crea o organizație puternică, nu pentru noi, dar pentru dâmbovițenii care așteaptă un PSD puternic, un Partid Social Democrat la Dâmbovița aproape de oameni, de cetățeni, nu îndepărtat de valorile pe care noi le avem la nivelul țării și la nivelul județului nostru.

error: Conţinut protejat !!