De ce iubesc britanicii în vârstă jocul de bingo?

De ce iubesc britanicii în vârstă jocul de bingo?

Foarte popular și în România în urmă cu ani buni, jocul de bingo este una din activitățile preferate ale britanicilor ajunși la vârsta a treia, fiind jucat săptămânal, dacă nu chiar zilnic, în mai toate centrele speciale de tip azil. Care să fie motivele acestei popularități în rândul bunicilor? Iată ce spun cei de la Leisure Care:

În primul rând, bingo este un joc social, ce oferă oamenilor din diferite comunități oportunitatea de a se afla în aceeași încăpere, pentru a face același lucru. În timpul jocului, cei prezenți la mese pot socializa și întreține conversații, urmărind totodată extragerea bilelor la fiecare partidă în parte.

Este un joc iubit de toate generațiile, nu doar de seniori. Bingo este apreciat și de multe femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, conform sursei citate, fiind totodată jucat și de multe familii, evident fără mize în bani reali.

Deși e clar că vorbim despre un joc de noroc, în care abilitățile (evident, cu excepția atenției la numerele de pe cartoanele de joc) nu prea au cum să influențeze rezultatul partidelor de joc, sentimentul de competitivitate și cel de mândrie în urma victoriilor fac ca jocul de bingo să fie unul foarte captivant și distractiv, mai ales că, de regulă, prețul taloanelor de joc este destul de mic.

Nu în ultimul rând, este vorba de un joc la care se pot câștiga premii substanțiale, unele săli de joc oferind premii de tip jackpot, fie în bani, fie în vacanțe sau diverse bunuri. Una din cele mai recente întâmplări de acest gen este cea experimentată de Pam Cook, o îngrijitoare de 48 de ani din Barrow (Marea Britanie), care a pus mâna pe un premiu de aproape 10.000 de lire sterline în urma unui joc la care plătise o singură liră. Potrivit unui articol publicat la finalul lunii septembrie de cei de la nwemail.co.uk, cei 9.034 lire sterline au fost câștigați de Pam într-o seară de miercuri, la National Live Game Apollo Bingo, acolo unde femeia se afla împreună cu fiica sa Coral. . Jackpoturile oferite la jocul de bingo nu sunt ceva rar, sumele fiind de multe ori chiar mai însemnate în mediul online. Cel mai bun exemplu sunt cei 769.000 RON (la ora realizării acestui material) pe care pot pune mâna românii ce joacă la Vlad Cazino bingo online. De menționat ca, la ora aceasta, Vlad Cazino și Unibet, branduri aflate în portofoliul aceleiași companii Kindred, sunt singurele cazinouri online licențiate ONJN la care amatorii de bingo din țara noastră pot accesa jocul preferat pe bani reali, în deplină legalitate și siguranță.

În altă ordine de idei, se pare că jocul de bingo este benefic și pentru creier, studii recente scoțând la iveală faptul că are un impact pozitiv asupra flexibilității mentale, capacității de concentrare si memorare, crescând totodată viteza de reacție și abilitatea de a dobândi informații din mediul înconjurător. De asemenea, se pare că jocul de bingo îi ajută pe cei mai în vârstă să își îmbunătățească coordonarea ochi-mână, ceea ce poate întârzia apariția problemelor de mobilitate și a altor probleme caracteristice perioadei de bătrânețe.

error: Conţinut protejat !!