Site icon stiriDB

Daruri oferite de Arhiepiscopia Târgoviştei unor copii instituţionalizaţi

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a dăruit, miercuri, daruri unor copii de la Centrul ”Floare de Colţ” din Târgovişte şi le-a vorbit acestora despre sărbătoarea Învierii.

Acţiunea a avut loc la Centrul Social Creştin din Târgovişte, unde au fost prezenţi circa 30 de copii instituţionalizaţi.

”Săptămâna asta noi învăţăm să fim cuminţi, să fim smeriţi, să fim ascultători. Învăţăm un lucru esenţial: că nu noi suntem începutul şi sfârşitul vieţii şi al existenţei, ci noi ne bucurăm de viaţă datorită iubirii lui Dumnezeu pentru oameni. Săptămâna asta învăţăm să respectăm şi să iubim pe alţii, să facem fapte bune şi, în acelaşi timp, săptămâna asta învăţăm să privim la duminică, ca Ziua Învierii, ca ceva care aduce glorie, biruinţă, lumină. Să reţineţi, dragi copii, lumina Învierii înseamnă lupta împotriva întunericului”, le-a spus arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoivştei, copiilor de la Centrul ”Floare de Colţ”.

Tot în cadrul acţiunilor desfăşurate de Arhiepiscopia Târgoviştei în această perioadă a fost oferirea de alimente unor familii defavorizate.

”Marţi, 11 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviştei a oferit alimente pentru masa pascală unui număr de 22 de familii, însemnând circa 70 de persoane, care fac parte din cadrul Asociaţiei tinerilor care acorda o şansă, proveniţi din orfelinate. În apropierea sărbătorii Învierii Domnului, această acţiune este un semn de generoasă solidaritate faţă de aproapele nostru, ce se doreşte a fi multiplicat în comunitatea noastră locală, de către oameni şi instituţii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.