Site icon stiriDB

„Dăruieşte naturii din energia ta” – manifestare în Târgovişte pentru a marca Ora Pământului

Primăria Municipiului Târgovişte împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Teatrul Tony Bulandra organizează o acţiune pentru a marca Ora Pământului, intitulată „Dăruieşte naturii din energia ta”.

Manifestările vor avea loc în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, de la ora 20.30.

„Alături ne vor fi: Cantus Mundi; Handpan România; corurile Sonoris şi Fluturaşii de la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, dirijor – prof. Maria Iancu şi prof. Elena Tudose şi nu în ultimul rând, Florile Dalbe de la Şcoala Gimnazială Prof. Paul Bănică. Timp de o oră, vom avea parte de distracţie, voie bună şi surprize, fără a apela la alte surse de energie decât propria stare de bine. Repertoriul serii va cuprinde cântece româneşti şi internaţionale, cunoscute publicului larg”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

În document se mai arată că evenimentul se desfăşoară sub sloganul internaţional „Dăruieşte naturii din energia ta” şi este menit să sensibilizeze consumatorii de energie electrică în faţa problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

„Ora Pământului se organizează în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând cu anul 2007 şi constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii.  În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins peste 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări”, se mai precizează în comunicatul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

Alte două instituţii din judeţ, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească au anunţat că vor participa la Ora Pământului.

„Participăm la acest demers internaţional invitându-vă să petreceţi o oră în cadrul celui mai important obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa. Astfel, sâmbătă, 30 martie 2019, între orele 17:00 – 18:00, intrarea va fi liberă în cadrul Ansamblului Monumental Curtea Domnească Târgovişte”, se arată într-un comunicat al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.