Site icon stiriDB

Dan Şova: DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia va fi lărgit la patru benzi

DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia va fi lărgit la patru benzi, acum se reface studiul de fezabilitate şi anul viitor va intra la finanţare, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

”Vă pot spune că pentru DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia avem o refacere de studiu de fezabilitate, care se află în curs, şi avem noua hotărâre de guvern, este cu indicatori noi la patru benzi de circulaţie şi o nouă licitaţie pentru executare de lucrări de care ne ocupăm până la sfârşitul anului”, a precizat Şova.

Ministrul Transporturilor spune că studiul de fezabilitate nu mai corespundea, de aceea trebuie refăcut.

”Îl băgăm la finanţare anul viitor, anul acesta refacem SF-ul, refacem indicatorii economici pentru lărgirea la patru benzi. SF-ul, din păcate, trebuie refăcut pentru că a fost făcut din birou, pe genunchi, şi nu mai corepunde cu noile condiţii care se impun, trebuie să fie făcut cu studii geo, cu studii hidro, descărcări arheologice, astea sunt noile condiţii pe 2014-2020”, a afirmat Dan Şova.

Ministrul a mai spus că judeţul Dâmboviţa are alocaţi, în acest an, 8 milioane de lei pentru lucrări de întreţinere drumuri.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a fost prezent, miercuri, la Târgovişte, unde s-a întâlnit cu sindicalişti şi salariaţi ai CFR Marfă din Dâmboviţa, cu reprezentanţi din structurilor judeţene subordonate Ministerului Transporturilor. La aceste întâlniri au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi parlamentari de Dâmboviţa.