Dan Şova a povestit, la Târgovişte, cum a fost abordat în tentativa de mită de la Beijing

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a spus, joi, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, cum a avut loc tentativa de mită de la Beijing, de acum o lună, când un om de afaceri a vrut să intervină astfel la el pentru a obţine un contract de lucrări pentru un segment de autostradă.

”Un reprezentant al unei firme, foarte mari de altfel care din câte am văzut lucrează de foarte mulţi ani cu CNADNR-ul, a propus o sumă de bani pentru a i se repartiza un tronson de autostradă”, a precizat Şova.

Acesta a spus cum s-a desfăşurat momentul tentativei de mită.

dan sova psd

”Există o legendă urbană foarte neplăcută pentru şefii CNADNR-ului şi pentru toţi miniştrii care au avut în subordine această companie a unor (…) persoane care pretind că ar fi vorbit ba cu şeful CNADNR, ba cu ministrul de resort sau cu cine este, şi spun: dacă vrei să obţii cutare, trebuie să dai suma respectivă de bani. Cu aceeaşi poveste a venit şi acest domn la mine. A venit şi a spus: domnule a venit un intermediar la mine şi mi-a spus că pentru a câştiga asta trebuie să mituiesc ministrul. I-am spus că nu este adevărat, să îmi spună cine a venit la el ca să fac plângere. A refuzat să îmi spună şi atunci i-am zis: nicio problemă, atunci facem plângere şi o să povestiţi dumneavoastră la DNA cine a venit, ce v-a propus şi cu asta să lămurim mai multe lucruri”, a precizat ministrul Dan Şova.

Şova a spus că persoana în cauză nu făcea parte din delegaţia guvernamentală şi că nu îl cunoştea dinainte.

”Din delegaţie nu făcea parte pentru că delegaţia guvernamentală este formată numai din oficiali. Acolo, în timpul comisiei mixte economice s-a organizat şi un forum special pe infrastructură şi s-au ocupat organizatorii să aducă contractori mari din România ca să îi pună la masă cu contractori mari din China, pentru că ăsta este rolul forumurilor de infrastructură. Dar l-am văzut pentru prima oară în viaţa mea, în niciun caz nu făcea parte din delegaţia guvernamentală oficială”, a mai spus Dan Şova.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură a precizat că l-a informat atunci telefonic pe primul ministru Victor Ponta.

”L-am informat pe premier imediat, chiar din timpul vizitei în China, l-am sunat. Domnia sa mi-a spus: cum cobori din avion sesizezi DNA. Am coborât sămbătă, luni am sesizat DNA-ul”, a adăugat Şova.

Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, sunt dovezi care să probeze tentativa de mită.

”Din punctul meu de vedere sunt dovezi şi am precizat şi public lucrul acesta. Discuţia, cu totul întâmplător s-a desfăşurat în dreptul unei camere de luat vederi. A existat şi un martor, precizat în plângerea mea, care este unul dintre membri consiliului de administraţiei al CNADNR”, a afirmat Dan Şova.

Despre identitatea celui care a vrut să îl mituiască, Şova a spus doar: ”nu pot să vă confirm cine este”.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a fost prezent, joi, în judeţul Dâmboviţa unde a inaugurat podul peste Argeş de la Ioneşti şi a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!