Dâmboviţa: Zeci de pietoni amendaţi pentru traversare prin loc nepermis

Dâmboviţa: Zeci de pietoni amendaţi pentru traversare prin loc nepermis

30 de pietoni au fost amendaţi, luni, de poliţiştii dâmboviţeni pentru că au trecut strada prin loc nepermis, acţiunea de prevenţie derulată de Poliţia Dâmboviţa va continua până pe 6 noiembrie.

”În perioada 31 octombrie – 06 noiembrie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acționează pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada. Astfel, în prima zi de acțiune, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri nepermise”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis marţi.

Faţă de cinci conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

error: Conţinut protejat !!