Dâmboviţa: Ventilator de suport respirator modern, donat de organizaţia ”Salvaţi Copiii” maternităţii din Târgovişte

Dâmboviţa: Ventilator de suport respirator modern, donat de organizaţia ”Salvaţi Copiii” maternităţii din Târgovişte

Organizaţia ”Salvaţi Copiii” a donat, joi, secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 de euro.

”Am venit azi cu o donaţie la Spitalul Judeţean Târgovişte, un ventilator de suport respirator modern, domnii doctori ne vor spune mai mult cât de util e. Valoarea este de 23.500 de euro. Maternitatea e de grad II, asistă multe naşteri şi foarte multe naşteri premature şi copii îngrijiţi în terapie intensivă”, a declarat președintele executiv al organizației ”Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai spitalului din Târgovişte, autorităţi judeţene, parlamentari de Dâmboviţa.

”Mulţumim organizaţiei ‘Salvaţi Copiii’ că ne sprijină astăzi cu acest aparat, mulţumim că aţi observat efortul susţinut al spitalului judeţean pentru a creşte gradul maternităţii noastre”, a spus directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei, lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani. Unitatea medicală este în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

”Daţi-mi voie să mulţumesc reprezentanţilor fundaţiei ‘Salvaţi Copiii’ pentru faptul că s-au aplecat asupra unei nevoi identificate la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, daţi-mi voie să le mulţumesc pentru toate celelalte acţiuni pe care le desfăşoară în judeţul Dâmboviţa, pentru că, acum două săptămâni, participam la sediul inspectoratului şcolar la o altă acţiune în care aţi fost parteneri şi eu cred că este foarte important că reprezentanţi ai societăţii civile, ai ONG-urilor se apleacă asupra unor nevoie reale identificate la nivelul spitalului, la nivelul comunităţilor margializate social. Faptul că donaţi acest aparat Spitalului Judeţean de Urgenţă este de salutat, aparatul are o valoare importantă, 23.500 de euro”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Donaţia făcută joi este prima pe care Salvați Copiii România o face maternității din Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!