Dâmboviţa: Un nou drum va fi construit în judeţ, va avea patru benzi şi va lega A1 de Titu

Dâmboviţa: Un nou drum va fi construit în judeţ, va avea patru benzi şi va lega A1 de Titu

Un nou drum de mare viteză va fi construit în judeţul Dâmboviţa, va avea patru benzi şi va face legătura între Autostrada A1 şi oraşul Titu, a anunţat, marţi, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Drumul, care va avea o lungime de aproximativ 14 km, va începe de la nodul rutier de la Corbii Mari, punct din care se desprinde din Autostrada A1, iar pe o distanţă de 2,4 km se suprapune drumului judeţean DJ 711A. Următorii 11,6 km ai traseului vor fi construiţi de la zero şi vor traversa drumurile judeţene care leagă Potlogi de Zidurile şi Pitaru de Odobeşti. La final, noua şosea de mare viteză se va intersecta cu DN 7, în zona Centrului Tehnic Renault din Titu.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate şapte intersecţii giratorii, iar pe lângă acestea au mai fost prevăzute: dublarea podului peste râul Argeş, pasaj peste DJ 711A deasupra autostrăzii A1, pod peste Sabar, precum şi pod peste Şuţa.

„Investiţia, ai cărei indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi săptămâna trecută în şedinţa Guvernului condus de Marcel Ciolacu, se ridică la aproximativ 480.000.000 de lei, iar lucrările de execuţie vor fi scoase la licitaţie publică în cel mai scurt timp”, precizează preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!