Dâmboviţa: Un copil şi unchiul său, găsiţi înecaţi în Argeş

Dâmboviţa: Un copil şi unchiul său, găsiţi înecaţi în Argeş

Un copil de 13 ani şi unchiul său, de 41 de ani, au fost găsiţi, sâmbătă, înecaţi în râul Argeş, în zona localităţii dâmboviţene Potlogi, în urma căutărilor echipelor de salvare, după cei doi fuseseră daţi dispăruţi cu o zi în urmă.

Căutările au început de vineri seara, au fost întrerupte pe timpul nopţii şi reluate sâmbătă.

”În seara zilei de 17 iulie 2015, în jurul orei 20:30, echipajele I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate pentru căutarea unui bărbat (41 de ani) şi a unui minor (13 ani) presupuse a fi dispărut în râul Argeş. La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu barcă de la Detaşamentul de pompieri Titu şi un echipaj de la Garda de Intervenţie Potlogi. După aproape trei ore de căutare pe albia râului Argeş, în condiţii dificile generate de întuneric şi curenţii puternici ai apei, operaţiunea de căutare a fost întreruptă în jurul orei 23:50, persoanele dispărute nefiind găsite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Sâmbătă căutările celor dispăruţi au fost reluate, la acţiuni participând şi o echipă de scafandri, iar trupurile celor doi au fost găsite într-o porţiune escavată, unde adâncimea apei era de 4-5 metri.

”Sâmbătă, începând cu ora 07:00, s-a reluat acţiunea de căutare a celor două persoane dispărute, fiind chemată în sprijin o echipă de scafandri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, care a început căutarea în jurul orei 09:30. Colaborarea foarte bună dintre echipajele de salvatori de la ISU Dâmboviţa şi ISU Bucureşti-Ilfov a condus la găsirea scurt timp (30-40 minute) a celor două persoane dispărute în râul Argeş. Trupurile celor doi au fost găsite de scafandri într-o porţiune excavată (cu adâncimea de cca.4-5 m), fiind scoase la mal şi predate autorităţilor competente în vederea cercetării”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!