Dâmboviţa: Turiştii rămaşi cu maşina blocată în zăpadă în Munţii Bucegi, salvaţi de jandarmi

Mai mulţi turişti care au plecat, luni, cu maşina în zona Podu cu Florile din Munţii Bucegi au rămas blocaţi în zăpadă şi au cerut ajutor la 112, iar jandarmii montani i-au salvat, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

”Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit astăzi, 1 ianuarie a.c., în urma unui apel la 112, pentru a ajuta 3 turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi. Turiștii din București, aflați în sejurul de Revelion, la Bolboci au dorit să se aventureze în zona Podu cu Florile. La un moment dat au rămas cu autoturismul blocat pe drum, din cauza zăpezii depuse într-un strat de aproximativ 40 de centrimetri”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului și i-au condus pe turiști în condiții de siguranță până la locul de cazare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!