Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Turişti rămaşi înzăpeziţi, în zona montană

Doi turiști bucureşteni au sunat , vineri, la 112 şi au cerut sprijin jandarmilor, după ce au derapat cu maşina şi au rămas blocaţi în zăpadă în zona montană a judeţului Dâmboviţa.

”Astăzi, 11 decembrie a.c., în urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Peștera au intervenit în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate în Masivul Montan Bucegi. Cei doi turiști, un bărbat și o femeie din municipiul București au plecat cu autoturismul de la locul de cazare, din zona Peștera și intenționau să ajungă la domiciliu. La un moment dat, din cauza neatenției și a stratului de zăpadă format pe traseul montan, în zona Blana au derapat și nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cele două persoane au fost sprijinite să deblocheze autovehiculul și au fost însoțite în condiții de siguranță până pe DJ 714 Peștera – Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.