Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Turişti înzăpeziţi cu maşinile în zona montană pe DJ 714, spijiniţi de jandarmi; în 10 ore au ajuns la Zănoaga

Mai mulţi turişti, printre care şi un copil de cinci ani, au rămas înzăpeziţi pe DJ 714 în drum spre Peştera şi au fost ajutaţi de jandarmii montani să ajungă la Postul de la Zănoaga, informează, vineri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

Turiştii au sunat după ajutor miercuri seara, iar jandarmii i-au ajutat să ajungă la Postul Zănoaga.

”În urma unei solicitări telefonice  primită ieri-seară, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în sprijinul unor turişti, care au rămas înzăpeziţi cu autoturismele pe DJ 714 Moroeni Peştera. Cele două familii,  una din Galaţi formată din 2 adulţi şi un copil minor în vârstă de 5 ani şi cealaltă din Bucureşti formată 2 adulţi şi un copil minor în vârstă de 13 ani, intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment dat,  în punctul sanatoriului Moroeni au rămas înzăpeziţi, din cauza stratului consistent de zăpadă de aproximativ 30-40 de cm”, precizează IJJ Dâmboviţa.

Sprijiniţi de jandarmi, turiştii au avut nevoie de 10 ore să parcurgă un drum care vara se face în circa două-trei ore. Drumul trebuia deszăpezit de SC LDP, care nu şi-a făcut treaba.

”Ajunşi în zona indicată,  jandarmii montani au acţionat pentru deblocarea celor două autoturisme, care erau echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Deplasarea spre zona Zănoaga a fost îngreunată de drumul impracticabil fiind necesar sprijinul unui buldoexcavator al SC LDP (Lucrări Drumuri şi Poduri, n.r.) Dâmboviţa, pentru deszăpezire. După circa 10 ore de mers prin munte turiştii au ajuns în condiţii de siguranţă la Postul Zănoaga, unde jandarmii le-au oferit un ceai cald şi pături pentru a se încălzi. În prezent turiştii se află tot la Postul Zănoaga, iar angajaţii LDP deszăpezesc drumul pentru a se putea ajunge la Peştera”, mai informează IJJ Dâmboviţa.