Dâmboviţa: Turişti care s-au abătut din cauza vremii nefavorabile de la traseul marcat, salvaţi de salvamontişti

Dâmboviţa: Turişti care s-au abătut din cauza vremii nefavorabile de la traseul marcat, salvaţi de salvamontişti

Patru turişti aflaţi în zona montană a judeţului Dâmboviţa, care s-au abătut din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de la traseul marcat, au fost salvaţi în noaptea de duminică spre luni de salvamontişti, informează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

„Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată în data de 10 ianuarie 2021 în jurul orei 19.00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti. Date fiind condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute odată cu lăsarea întunericului, aceştia s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în pădure), necesitând intervenţia promptă a salvatorilor”, precizează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

Salvamontiştii au plecat în căutarea turiştilor, fiind mobilizate două echipe de căutare.

„Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflaţi în dificultate. O a doua echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00.30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02.45 când cei patru împreună cu salvamontiştii au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele”, informează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

Salvamontiştii i-au găsit pe turişti extenuaţi şi puţin speriaţi, dar fără a avea probleme medicale. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare echipa de salvatori a menţinut permanent legatura cu turiştii rătăciţi.

„Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a judeţului Dâmboviţa, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi condiţiile meteo”, precizează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

De asemenea, anunţă că în zona montană a judeţului Dâmboviţa pentru următoarele zile există risc de avalanşă.

error: Conţinut protejat !!