Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Turişti aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa în Şeaua Bătrână, ajutaţi de salvamontişti

Turişti aflaţi în imposibilitatea de a se deplsa din cauza frigului şi a epuizării, aflaţi în Şeaua Bătrână, au fost ajutaţi de salvamontiştii dâmboviţeni să ajungă la Baza Peştera.

„Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Peştera a fost alertată în data de 18 februarie 2024 în jurul orei 18:00, să intervină în sprijinul unui grup de şapte turişti care se aflau în Şeaua Bătrână la o altitudine de 2000 de metri. Două persoane din cadrul grupului erau epuizate fizic şi usor hipotermice, fiind în imposibilitatea de a se deplasa. Date fiind condiţiile meteo nefavorabile (temperatura scăzută şi vânt), am intervenit într-un timp foarte scurt pentru acordarea primului ajutor şi transportarea celor două victime la Baza Peştera”, informează, luni, Salvamont Dâmboviţa.

Salvamontiştii i-au ajutat pe toţi cei şapte turişti să ajungă în siguranţă la o unitate de cazare.

„O echipă de prim raspuns, formată din doi salvatori montani pe un ATV cu şenile, a pornit către zona specificată de turişti, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului  de zăpadă, aceştia au ajuns la victime în jurul orei 18:35. A doua echipă de salvare formată din trei salvatori a însoţit restul grupului până la Baza Peştera. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 21:30, când turiştii au fost duşi la o unitate de cazare”, mai anunţă Salvamont Dâmboviţa.

Turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița sunt sfătuiţi să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi a condiţiile meteo.