Dâmboviţa: Turist de 72 de ani, rănit la picior, care a participat la Ziua Sfinxului, coborât de jandarmi de pe munte

Un turist de 72 de ani, rănit la picior, care a urcat, marţi, pe platoul Bucegi pentru a participa la Ziua Sfinxului, a fost ajutat de jandarmii montani pentru a coborî din munte, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu.

”Cu ocazia Zilei Sfinxului, aproximativ 100 de turişti s-au deplasat marţi pe traseul montan Peştera-Babele pentru a vizita obiective turistice. La lăsarea întunericului, aceştia au început coborârea spre zona Peştera, iar în jurul orei 18.30 Salvamont Dâmboviţa a cerut sprijinul jandarmilor montani de la Peştera pentru a interveni pe traseu, în zona Săritoare, în sprijinul unui turist de 72 de ani, care se accidentase la membrul inferior drept”, a precizat Vătăşelu.

Conform sursei citate, turistul s-a accidentat din cauza epuizării fizice şi a traseului greu practicabil din cauza zăpezii de jumătate de metru. Turistul a fost preluat de jandarmi din zona Săritoare, la aproximativ o oră de mers dinspre Peştera spre Babele. Jandarmii i-au acordat bărbatului sprijin medical şi l-au transportat cu targa până la refugiul Salvamont Peştera.

”Bărbatul a fost transportat cu targa în condiţii de siguranţă până la sediul Salvamont. De acolo turistul urmează să plece către domiciliul său din localitatea Vălenii de Munte, judeţul Prahova”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu.

error: Conţinut protejat !!